Orta Direk VEDAŞ! - ZAFER TAYFUR

ZAFER TAYFUR

Yıllardır bu halka en kötü hizmeti veren VEDAŞ yaptıkları yanlış harcamaları nasıl kapatacaklarını elektrik saatlerini direklerin başına çıkarma kararı ile kapatmayı düşünüyorlar.


Rahmetli Kemal Sunal’ın bir filmi vardı: Orta Direk ŞABAN.


Arap zenginin torunu fidyecilerin elinden Şaban kurtarmıştı, ama Kareteci olduğunu söyleyen Erkan, Arap zenginin gözüne girmek için kurtarma operasyonunu üstlenmişti.


Elektrik alt yapısını düzeltemeyen VEDAŞ kayıp kaçak bedelinin faturasını vatandaşa çıkararak birilerinin gözüne girmeye çalışıyor.


Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir uygulama yok. Sadece Türkiye’nin Doğu ve Güneydoğu’sunun bazı kesimlerinde var.


Bu ne anlama geliyor; vatandaşlara açıkça siz hırsızlık yapıyorsunuz, saatleriniz bundan sonra direklerin başında olacak.


Ey VEDAŞLILAR!


Siz yılladır Başkale’ye ne yapmışsınız ki ne istiyorsunuz? Her konuşmanızda ya da toplantılarınızda Başkale’de yüzde 90 kaçak kullanım var diyorsunuz.


Ama Başkale’nin yüzde kaç sağlıklı elektrik hizmeti aldığını söylemiyorsunuz. İnsanların Elektronik eşyalarını yaktığınız biliyor musunuz hep siz halkısınız vatandaş haksız.


Hayır, yanılıyorsunuz Başkale’de yüzde 40 da kaçak bulamazsınız. Sizlerin enerji verdiğiniz hava hatları daha 80’li yıllardan kalma hatlardır. Bu hava hatlarında yüzde 30 kayıp kaçak var. Elektrik mühendisleriniz var bunu onlar çok iyi bilir.


VEDAŞ bilindiği gibi genel aydınlatma ödemesi olan yüzde yirmilik dilimin belediyelerde yüzde 80 dilimin ise bakanlıkta alıyor.


Gelin görün bu aldığınız genel aydınlatma dediğimiz sokak lambaları gece sönük gündüz yanık misali olmuş yanmayan genel aydınlatma parasına kadar alan kurumdan ne beklersiniz.


Ama boş alanlara torpillilere kurduğunuz trafo çektiğiniz elektrik hatlarını hiç hesaba katmadan direk insanlara hırsız muamelesi yaparsanız sonuçlarına katlanmak gerek.


Bunu da Başkalelilere mal ediyorsunuz. Sizler bu memlekete ne yapmışsınız ki bu memleketin halkına hırsız diyorsunuz?


Elektrik sayaçlarını direğe çıkarmanın anlamı nedir? Ya siz hırsızlık yapıyorsunuz, burada hırsızlığınızı ortadan kaldırmak için yapılan bir uygulamadır, diyorsunuz.


Türkiye de sadece 5 ila 6 ilde uygulanan bu rezalete kim dur diyecek Türkiye genelinde yapın insanlar eşit olsun. Yok batı da kimse hırsızlık yapmıyor, ama doğuda hırsızlık var diyorsanız, o ayrı. Batıda bir fabrikada kullanılan kaçak elektrik, doğudaki bir ilçeden daha fazladır.


Ey VEDAŞLILAR!


Sizler bu sayaçları direk başlarına çıkardığınız elektrik sayaçlarında daha fazla kayıp olacak kuruyla yaşı aynı kefede tuttunuz bu defa herkes yeltenecek.


Menfaatlerinizi çok iyi bilen fakat vazifesini bilmeyen kuruma döndünüz…



En Çok Okunanlar

Başarı Hikayeleri