B.Vanspor Gönülleri Birleştirdi - BİŞAR ULUTAŞ

BİŞAR ULUTAŞ

Öyle zamanlar oldu ki özellikle siyasetten dolayı kardeş kardeşe selam veremez duruma geldi bu memlekette.


Hısımlar, hasım oldu. İnsanlar birbirine salt düşüncelerinden dolayı nefretle bakar oldu.


Siyaset öyle bir noktaya geldi ki, karşı taraf hep hain görüldü. ‘Benim gibi düşünmüyorsan, yaşamaya hakkın yok’ anlayışı yerleşti.


Asansörde karşılaşan farklı görüşteki insanlar kafalarını eğdi, telefonları ile uğraştı, çıkacakları veya inecekleri kata saniyeler olmasına rağmen uzun bir süre varmış gibi oflayıp, pufladı.


Yolda karşı düşünceden bir akraba bile görenler, yönlerini değiştirdi, kaldırımdan inip yolda yürüdü.


Buna benzer birçok durum meydana geldi.


İşte böylesi atmosferlerin yaşandığı bir ortamda B.Vanspor ortaya çıktı.


Bir takım bu kadar mı birleştirici olur?


Grubunda özellikle evinde oynadığı Pazarspor’a mağlup olmasının ardından, Kulüp Başkanı Servet Yenitürk’ün de istifa etmesi, olağanüstü genel kurul kararı alması ile tüm umutlar tükenmişti aslında.


Ancak takıma sahip çıkan olmaması sayesinde, Servet Yenitürk, yeniden takımın yanında yer aldı.


Başarı hikayesi buradan başladı dersek, yeridir.


İzmir’deki maça saatler kala uçak biletleri alındı, otel ayarlandı ve deplasmanda Bergama Belediyespor maçı 5-0 gibi farklı bir sonuçla kazanıldı. 


Ardından Van’da Çatalcaspor 4-1’le, deplasmanda Yeni Orduspor 3-0 ile geçildi. Van’daki maçta küme düşmeme mücadelesi veren Adıyaman 3-0 mağlup edildi, deplasmanda Sultanbeyli Belediyespor 2-0 ile aşıldı. Van’da Elaziz Belediyespor’u 3-2 yenen temsilcimiz, son maçta ise deplasmanda Düzcespor’u 6-0 mağlup ederek grubu üçüncü sırada tamamladı.


Adını play-off’a yazdıran kırmızı siyahlı ekip, önce İzmir’de Karşıyaka ile 0-0 berabere kaldı, ardından Van’daki maçta rakibini 2-1 yenerek finale kaldı.


Final maçı Ankara Eryaman’daydı. Maç öncesi kentte adeta bir seferberlik havası oluştu. Kurum ve kuruluşlar, işadamları, belediyeler kenetlendi.


Otobüsler ayarlandı ve vefakâr, cefakâr taraftarların büyük gayreti ile Eryaman’daki maçta tribünlerin önemli bölümü B.Vanspor’lu taraftarlar tarafından dolduruldu. Takımımız 13. Dakikada golcüsü Batuhan ile öne geçti. Maçın 76. Dakikasında rakip skoru eşitledi. Ancak 88. Dakikada Batuhan penaltıdan zaferi müjdeledi.


Ankara’dan Van’a otobüslerle gelen taraftarlar bitmeyen enerjileri ile zaferi kutladı. Hafta sonu Van’a gelen taraftarları, yine kentteki taraftarlar karşıladı. Kutlamalar gerçekleşti.


1 Haziran Cumartesi günü şampiyonluk kutlaması yapılacak.


Van’da görüşü ne olursa olsun, insanların birleştiği ortak paydalardan birinin B.Vanspor olduğu net bir şekilde ortaya çıktı.


Dileriz bunun gibi ortak paydalarımız artar.


Yeter ki, bu halkı birbirinden koparmaya dönük yerel, ulusal ve uluslararası oyunlara karşı dikkatli olalım.


Birilerinin basite indirgediği, aslında tüm gerçekliğiyle karşımızda olan alışılmış sözü tekrarlayalım: Oyun büyük!


İnanın, bizler birleşirsek, tüm oyunları bozarız.



En Çok Okunanlar

Başarı Hikayeleri