BİŞAR ULUTAŞ

Van doğumlu. İlk ve ortaokulu Van'ın Gevaş ilçesinde, Liseyi ise, Bursa Büyükorhan ÇPL'de okudu. 


Şiir yazmaya ilkokul çağlarında başladı. Van'da birçok şiir dinletisi organize etti. 


Gazeteciliğe 2000 yılında Şark Yıldızı Gazetesi'nde başladı.

Ocak 2002'de Van Bölge Gazetesi'ni kurdu. 


2002 yılında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Restorasyon Bölümü'nü kazandı. 


2003 yılında yapılan kongrede Vangölü Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreterliği görevine seçildi ve bu görevi yaklaşık 5 yıl devam ettirdi.


2005 yılında yapılan kongrede Van Sanatçılar Derneği yönetim kurulu görevine seçildi ve şu an Başkan Yardımcısı olarak görevini sürdürüyor.


2004-2006 yılları arasında Vansesi Gazetesi'nin Haber Müdürlüğü görevini üstlendi. 


Mayıs 2006'da kurucu ortağı olduğu Bölge Gazetesi'ne geçerek, söz konusu gazetenin Yazı İşleri Müdürlüğü görevini yürüttü. 


Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından 2006 yılında düzenlenen yarışmada makale dalında Türkiye üçüncülüğü, 2007 yılındaki yarışmada makale dalında Türkiye birinciliği, 2010 yılında, yerel haber dalında Türkiye ikinciliği ve 2013 yılında makale dalında Türkiye birinciliği elde etti. 


Gündüz Yayınevi ve Anayurt Gazetesi tarafından Eylül 2006 yılında düzenlenen Şiir Yarışması'nda 'Nisyan' şiiriyle serbest dalda 1.'lik ödülüne layık görüldü. Ödülünü merhum şair Abdurrahim Karakoç'un elinden aldı.


Ocak 2011 yılında Anadolu Basın Yayın Birliği Van Şube Başkanlığı görevine seçildi. Hala Bölge Gazetesi Yazı İşleri Müdürü olarak görevini ifa ediyor.


Anadolu Üniversitesi Halkla İlişkiler Bölümü'nü okuyor.


Şiirlerinin yanı sıra birçok makalesi, çeşitli dergi ve gazetelerde yayınlandı. “Ölüm Paçama Sıçramadan” adlı bir şiir kitabı bulunuyor. 


Eserleri


Ölüm Paçama Sıçramadan (Şiir)

Sesli Manşet

En Çok Okunanlar

Başarı Hikayeleri

Karikatür

Çevirme