Huawei, Samsung’tan almak istediği birinciliği erteledi

Haberi Paylaş

Tarih: 11 Haziran 2019 04:02

Huawei, Samsung’tan almak istediği birinciliği erteledi

Huawei, Samsung’tan almak istediği birinciliği erteledi

Son dönemde teknoloji dünyası Google ve Huawei arasında yaşananları konuşuyor. Reuters’a konuşan bir kaynak yaşananlardan sonra şirketin küresel birincilik hedefini ertelediklerini belirtti.

Çinli teknoloji devi Huawei Güney Kore’li rakibi Samsung’u küresel satışlarda sollayarak birincilik koltuğuna oturmak istediğini defalarca dile getirmişti.

Ancak görünen o ki Huawei bu hedefini ertelemiş durumda.

Uluslararası haber ajansı Reuters’a konuşan bir kaynak Google krizi olmasaydı bu yılın dördüncü çeyreğinde Samsung’u geride bırakarak en çok telefon satan şirket olacaklarını belitti.

Söz konusu kriz neden ile bu hedefin ertelendiği bilgisini paylaşan kaynak Huawei’nin her gün 500 ile 600 bin telefon sattığı bilgisinin de altını çizdi.

İŞTE GOOGLE KRİZİNİN HUAWEİ’YE MALİYETİ

Son dönemde teknoloji dünyası Google ve Huawei arasında yaşananları konuşuyor. Peki bu krizin Huawei’ye maliyeti ne olacak?

ABD Başkanı Donald Trump’ın geçtiğimiz haftalarda ABD merkezli şirketlerinin “ulusal güvenlik tehdidi teşkil eden” ülkelerden telekomünikasyon ürünleri almasını engelleyen kararnameyi imzalamasının ardından Google, dün Çin merkezli Huawei ile işbirliğini sınırlandırdı.

Daha sonra ise ABD Ticaret Bakanlığı, kara listedeki Huawei’ye uygulanan ticari kısıtlamaların bazılarını 90 günlüğüne askıya aldığını açıkladı.

Söz konusu karar Huawei’nin mevcut akıllı telefonlarının ve tabletlerinin güncellenmesi için gerekli Amerikan yapımı ürünlerin alınmasına 90 gün için izin veriyor. Ancak Huawei, yeni ürün üretmek için lisans onayı olmadan ABD yapımı ürünleri alamayacak.

Kuşkusuz karar Huawei’yi ciddi oranda etkileyecek. Peki, Huawei’in bu krizden kaybı ne olacak?

TF International Securities analisti Ming-Chi Kuo’ya göre, küresel pazarda en çok telefon satan firma olan Huawei’in satışlarının ayda 10 milyon düşmesi hayli muhtemel.

Bu senaryonun gerçekleşmesi ise kuşkusuz en çok Apple ve Samsung’un işine yarayacak.

Zira Huawei geçtiğimiz yıllarda Apple’ı geride bırakarak ikincilik koltuğuna oturmuş ve gözünü Samsung’un tahtına dikmişti.

Yorum Ekle

kod


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

TEKNOLOJİ