Yerli otomobil her Kesimin hayali.

Haberi Paylaş

Tarih: 08 Ocak 2020 01:01

Yerli otomobil her Kesimin hayali.

Yerli otomobil her Kesimin hayali.

Yerli otomobil, Türk halkından ‘tam not’ aldı. Çeşitli kesimlerden 1.500 kişiyle yapılan araştırmaya göre, projeyi destekleyenlerin oranı % 97.6. Katılımcıların % 89’u da aracı satın almak istediğini belirtiyor

Vatandaşların beğenisini toplayan Türkiye'nin Otomobili, her Türk'ün hayali oldu. Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşen tanıtım toplantısından sonra bağımsız bir firmaya araştırma yaptırdı. Türkiye genelinde 1.500'den fazla kişiyle yapılan araştırmanın sonuçlarını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank açıkladı.

YÜZDE 97,6’SI DESTEKLİYOR


Araştırmaya göre, Türk vatandaşlarının yüzde 95.4'ü yerli otomobili gördü ya da haberdar oldu. Projeyi destekleme oranı yüzde 97.6'yı buldu. Tasarımların beğenilme oranı yüzde 98.4. Aracı satın almak isteyenlerin oranı yüzde 89. Sanayi Bakanı Varank, "Sanırım Türkiye'de bu oranda desteklenen başka proje görülmemiştir. Burada önemli bir nokta var, soru sorulan katılımcıların sadece yüzde 55'inin aracı var. Aracı olmayanların satın alma isteği ise yüzde 96.2. Türkiye'nin Otomobili'nin bir dünya markası olabileceğine inanma oranı yüzde 90.3" dedi.

Kaynak:Başkale Haber
Yorum Ekle

kod


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

TEKNOLOJİ