Vanlıdan yerli kepçe yapımı

Haberi Paylaş

Tarih: 08 Ağustos 2022 08:58

Vanlıdan yerli kepçe yapımı

Vanlıdan yerli kepçe yapımı

Van'da yaşayan Reşat Dellal, çocukluk hayalini 3 ay gibi bir sürede gerçekleştirerek yerli kepçesini yaptı.

Van'ın İpekyolu ilçesine bağlı Cevdet Paşa Mahallesi’nde ikamet eden Reşat Dellal, tüm imkansızlıklara rağmen kepçe üretimini gerçekleştirdi.

Çocukluğundan beri makinelere karşı bir merakının olduğunu ifade eden Dellal, “Çocukluktan gelen bir merakım vardı. Makineleri seviyordum. Daha sonra sosyal medyada İspanya’da birinin bu şekilde bir makine yaptığını gördüm. Hoşuma gitmişti. Bende yapmaya karar verdim.” dedi.

3 ayda tamamladı

İHA'nın haberin göre; Parçaların çoğunu şehir dışından temin ettiğini belirten Dellal, “Sanayide çalışan bir arkadaşım var. Özellikle kaynak konusunda bana çok yardımı oldu. Yavaş yavaş derken çok şükür yaptık. Tabi resmi bir kurumda çalıştığım için ancak mesai saatlerimin dışında günde 2-3 saat çalışabiliyordum. Bu nedenle üç ay gibi bir zamanımı aldı.” ifadelerini kullandı.

1 metreye kadar kazabiliyor

Ürettiği kepçenin özellikle bağ bahçe gibi işlerde rahatlıkla kullanılabildiğine dikkat çeken Dellal, “Bağ bahçelerde kullanılabilir. Yaklaşık bir metreye kadar kazabildiği için elektrik ve su borularının geçtiği yerlerde kullanılabilir. Bunun yanında sürücü kurslarında eğitim vermek için de kullanılabilir.” diye konuştu.

İmkan verilmesi halinde daha güzel ve daha büyük makineler üretebileceğini vurgulayan Dellal, “Kuzenim İsmail yaklaşık 10 yıl önce yerli tırı yapmıştı, bizde yerli kepçeyi yaptık. İmkan verilirse daha güzel şeyler yapabiliriz.” dedi.

2014 yılında İsmail Mescioğlu tarafından Türkiye’nin ilk yerli tırı imal edildi…..


Haberin Fotoğraf Galerisi

  • Vanlıdan yerli kepçe yapımı
Kaynak:Ajanslar
Yorum Ekle

kod


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

YEREL