Pamukkale değil Başkale

Haberi Paylaş

Tarih: 27 Haziran 2022 04:08

Pamukkale değil Başkale

Pamukkale değil Başkale

Başkale ilçesinde bulunan ve Pamukkale’yi andıran görüntüsüyle yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekanları arasında yer alan travertenler, bölgede sağlanan huzur ortamıyla büyük ilgi görüyor.

Başkale ilçe merkezine 35 kilometre uzaklıkta bulunan Dereiçi Mahallesi yakınlarında bulunan ve Pamukkale’yi andıran travertenler, vatandaşların akınına uğruyor.

Pamukkale'ye benzerliğiyle dikkat çeken 'Başkale Travertenleri' ziyaretçilerini bekliyor

 

'Kesin Korunacak Hassas Alan İlan edildi.

Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile geçen yıl kesin korunacak hassas alan ilan edilen Başkale Travertenleri, güvenlik nedeniyle yıllarca sahipsiz kaldı. Son yıllarda güvenliğin sağlanmasıyla binlerce yerli ve yabancı turistin uğradığı travertenler ilgi odağı oldu. Başkale’de yaşayan vatandaşlar, doğal güzelliği ile Pamukkale’den hiçbir farkı olmayan Başkale travertenlerinin de özellikle yerli ve yabancı turistlerden gereken ilgiyi görmesini bekliyor.

Başkale ilçesinde yaşayan Müjdat Karaaslan, herkesin bu doğal güzelliği görmesi gerektiğini belirterek, "Bugün de Van’ın Başkale ilçesindeyiz. Başkale travertenlerindeyiz. Arkadaşlarla beraber geldik. Buranın eşsiz doğal güzelliği göz önünde. Herkesi buraya bekleriz. Bu eşsiz güzellikleri görmelerini isteriz" dedi.

 

"Burası  Türkiye 'nin  İkinci Pamukkale’sidir"

Arkadaşlarıyla birlikte travertenleri görmeye gelen Hasan Şaşan da, Başkale travertenlerinin Türkiye’nin ikinci Pamukkale’si olduğunu belirterek, "Burası Türkiye’nin ikinci Pamukkale’sidir. Biri Denizli’de diğeri de Van’ın Başkale ilçesinde. Buranın eşsiz doğal güzelliğinin yanı sıra suyu da birçok hastalığa şifa geliyor. Ayak mantarı, kaşıntı ve egzama hastalıklarına iyi geliyor.

Burası doğunun en güzel yerlerinden birisidir. Türkiye’nin her yerinden insanlar rahatlıkla gelebilir. Devletimiz de gerekli çalışmaları başlattı. İnşallah yolu da yapılacak ve daha güzel bir yer haline gelecek" diye konuştu.

Haberin Fotoğraf Galerisi

  • Pamukkale değil Başkale
Kaynak:Başkale Haber
Yorum Ekle

kod


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

YEREL