Başkale’de İlk Defa ‘Prenses Doğum\' Yapıldı

Haberi Paylaş

Tarih: 27 Şubat 2019 05:44

Başkale’de İlk Defa ‘Prenses Doğum' Yapıldı

Başkale Devlet Hastanesinde ilk defa, halk arasında ’Prenses Doğum’ olarak bilinen ağrısız epidural anestezi doğumu yapıldı.

Halk arasında “Prenses Doğum” olarak bilinen epidural anestezi ile normal doğum uygulaması Başkale Devlet Hastanesinde uygulanmaya başlandı.


Bu yöntemle dün dünyaya bir erkek bebek getiren ve ağrısız bir doğum geçirdiği için çok memnun olduğunu belirten Esma Güler (27), “Doktorlar bana bu yöntemi önerdiler. İlk doğumun çok ağrılı geçmişti bu doğumda hiç ağrı hissetmedim. Ben bu ağrısız doğumu herkese tasfiye ederim. Çok memnun kaldım. Bu uygulamayı bütün annelere ve hastalara öneriyorum. Doğum esnasında hiçbir sıkıntı yaşamadım. Bebeğim sağlıklı doğdu. Bende çok şükür sağlıklıyım” dedi.


Uygulamanın Başkale Devlet Hastanesinde ilk defa yapıldığını belirten Anestezi Uzmanı Mehmet Yaldız, ağrısız doğum sonucunda Esma Güler’’in sağlıklı bir erkek çocuğunun dünyaya geldiğini söyledi.


“Epidural yani halk arasında bilinen ismiyle Prenses Doğum bölgemizde çok fazla bilinmeyen bir yöntem. Bu yöntemle tıbbın önerdiği normal doğum gerçekleşmiş oluyor. Gebemizin doğumunu kadın doğum uzmanı tarafından gerçekleştirebiliyor. Bizim açımızdan da kolay uygulanabilen bir yöntem. Her işlemin olduğu gibi bu işleminde kontraksiyonları var. Ama işlemi doğru bir şekilde yapıldığı zaman kontraksiyonlar minimize oluyor. Rahat bir şekilde annelerimiz doğumlarını gerçekleştirebiliyor. Anne ağrı çekmediği için normal doğum olmasını kabul ediyor. Başkale’de şimdiye kadar 3 ağrısız doğum gerçekleştirdik. Hastalarımız çok memnun kaldı. Yakınlarına bu yöntemi tavsiye edeceklerini söylediler.” Dedi.


Doğumun başarılı geçtiğini aktaran Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzman Dr. Deniz Kıvrak, bu yöntemle anne adaylarının ağrı ve sızı çekmeden doğum yapabildiğini ifade etti. Dr. Kıvrak, şunları kaydetti:


“Halk arasında Prenses Doğum olarak biliniyor. Hastanın bizim açımızdan uyumlu olması ve komplikasyonlarının az olması açısından önem teşkil ediyor. Hastalar daha az ağı çektikleri için daha çok tercih ediliyor. Buralarda yapılmıyordu. Başkale’de ilk defa bu yöntemle doğum gerçekleştirmiş olduk. Çok rahat bir doğumdur. Anne ve bebek açısından sıkıntısı çok olmayan bir doğum şeklidir.”

 

Yorum Ekle

kod


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

YEREL