Başkale\'de, Mart ayında çatılarda 3 metrelik buz sarkıtları

Haberi Paylaş

Tarih: 18 Mart 2022 02:05

Başkale'de, Mart ayında çatılarda 3 metrelik buz sarkıtları

Başkale'de, Mart ayında çatılarda 3 metrelik buz sarkıtları

Başkale ilçesinde mart ayında dondurucu soğuklar etkili olurken, binaların çatılarında, boyları 3 metreyi bulan buz sarkıtları oluştu.

Başkale’de geçen hafta etkili olan kar yağışının ardından dondurucu soğuklar başladı. Hava sıcaklığının gece sıfırın altında 21 dereceye kadar düştüğü ilçede, binaların çatılarında buz sarkıtları oluştu. Boyları 3 metreyi bulan buz sarkıtları, tehlikeye neden olurken, bölge halkı da belediye yetkililerinden temizlik çalışması yapmalarını istedi.

Gece saatlerinde sıfırın altında 21 dereceye kadar düşen hava sıcaklığı, çatı ve saçaklarda buz sarkıtlarının oluşmasına yol açtı. Evlerin ve iş yeri çatılarında oluşan sarkıtlar itfaiye ekiplerince temizlenirken, dondurucu soğuklarda hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor.

Sabah iş yerine giden vatandaşlardan Levent Erdaş, ilçede bir hafta etkili olan kar yağışından sonra soğukların baş gösterdiğini söyledi. Etkili olan soğuklar nedeniyle çatılarda Buz Sarkıtları meydana geldiğini anlatan Erdaş, “Başkale’nin en soğuk yıllarını yaşıyoruz. Eskiden beri böyle bir şey yaşamamıştık. Yazı beklerken kışın ortasına düştük. Cemreler düştü biz ilkbaharı beklerken çatılardaki buz sarkıtları aşağıya kadar uzanmış. Geceleri bazen hava eksi 20 ye kadar düşüyor. Bu gerçekten havalar çok soğuk ”diye konuştu. 

Kaynak:Başkale Haber
Yorum Ekle

kod


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

YEREL