Başkale ilçesinde eğitime kar engeli Okullar tatil

Haberi Paylaş

Tarih: 10 Şubat 2022 10:23

Başkale ilçesinde eğitime kar engeli Okullar tatil

Başkale ilçesinde eğitime kar engeli Okullar tatil

Başkale İlçesinde bugün sabahın erken saatlerinde etkili olan kar yağışı nedeniyle eğitim ve öğretime bir gün ara verildi. Yoğun kar yağışının olduğu ilçede karla mücadele ekipleri sabahın ilk saatlerinden itibaren mesai yapmaya başladı.

Günlerdir güneşli günlerin olduğu  Başkale İlçesinde güneşli hava bugün sabah saatlerinden itibaren yerine yoğun kar yağışına bıraktı.

İlçede olumsuz hava koşulları ve yoğun yağan kar yağışı nedeniyle eğitim ve öğretime bir gün ara verildi.

Başkale Kaymakamlığından yapılan açıklamada, “Yoğun kar yağışı nedeniyle 10 Şubat 2022 Perşembe günü Başkale ilçemiz genelinde ilk ve orta dereceli eğitim ve öğretim (Lise, Halk Eğitim, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri dahil)  1 gün tatil edilmiştir.

Bugün sabahın erken saatlerinden itibaren başlayan yoğun kar yağışı sonrası ilçe beyaza büründü. 

İlçe merkezinde 30 santimetre olan kar kalınlığı, yüksek kesimlerde ise 1 metreye kadar ulaştı. Karayolları, Van Büyükşehir Belediyesi ve Başkale Belediyesi ekipleri, yolların kapanması ve trafik akışının devam etmesi için yoğun çalışma başlattı.

Kar yağışının beyaza bürüdüğü ilçede vatandaşlar güne karla uyanırken, belediye ekipleri de ana caddeler ve sokaklarda kar küreme ve temizleme çalışması yaptı. Park halindeki bazı araçlar tamamen kara gömülürken, işe giden vatandaşlar ise araçlarının üzerini kürekle temizledi.

 

Öte yandan yoğun kar yağışı nedeniyle Van Hakkari Karayolu Güzeldere mevki Yoğun tipi ve kar yağışı nedeniyle tüm araç trafiği geçici olarak durduruldu.

Haberin Fotoğraf Galerisi

  • Başkale ilçesinde eğitime kar engeli Okullar tatil
  • Başkale ilçesinde eğitime kar engeli Okullar tatil
Kaynak:Başkale Haber
Yorum Ekle

kod


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

EĞİTİM