Başkale’de 6 saatlik hasta kurtarma operasyonu

Haberi Paylaş

Tarih: 21 Ocak 2022 02:30

Başkale’de 6 saatlik hasta kurtarma operasyonu

Başkale’de 6 saatlik hasta kurtarma operasyonu

 

Başkale ilçesine bağlı Savaş Mahallesi Aşağı Durak mezrasında Yüksek tansiyon hastası olan Delal Polat, yolların kar yağışından dolayı kapalı olması nedeniyle 6 saatlik çalışma sonrası hastaneye ulaştırıldı.

Başkale’de önceki günlerde etkili olan yoğun kar yağışı yüksek kesimlerde hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Dün öğle saatlerinde Yüksek tansiyon şikâyeti ile rahatsızlanan 77 yaşındaki Delal Polat için yakınları 112 Acil Servis ekiplerinden yardım istedi.

Başkale ilçesine bağlı Savaş Mahallesi Aşağı Durak mezrasına doğru hareket eden ekipler yolların yoğun kar yağışı ile kapalı olmasından dolayı ilerleyemedi. Sağlık ekipleri Van Büyükşehir Belediyesi ve Başkale Belediyesi ekiplerinden yardım istedi.

 

Bunun üzerine harekete geçen ekipler karlı yolların bir kısmını uzun süren çalışmayla açabildi. İş makinelerinin açtığı yolda ilerlemeye çalışan ambulans ise ilerlemekte güçlük çekti. Bir metreden fazla kar kalınlığının olduğu köy yolu uzun uğraşlar sonucunda bir noktaya kadar açılabildi.

Uzun uğraşlar sonucu sağlık ekipleri Delal Polat’ın evine ulaştı. Evde ilk müdahalesi yapılan polat ambulansa bindirilerek Başkale Devlet Hastanesi’ne getirildi.

Hastanede doktorlar tarafından karşılanan Polat’ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Haberin Fotoğraf Galerisi

  • Başkale’de 6 saatlik hasta kurtarma operasyonu
Kaynak:Başkale Haber
Yorum Ekle

kod


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SAĞLIK