Başkaleli Kadınlar Diyarbakır Şanlıurfa ve Mardin’i gezdi

Haberi Paylaş

Tarih: 12 Kasım 2021 07:28

Başkaleli Kadınlar Diyarbakır Şanlıurfa ve Mardin’i gezdi

Başkaleli Kadınlar Diyarbakır Şanlıurfa ve Mardin’i gezdi

Başkale Kaymakamlığınca ilçede yaşayan kadınlar için kültür gezisi düzenlendi. Aile Destek (ADEM) merkezindeki kurslarda eğitim gören 57 kişilik kadın kursiyer,3 gün boyunca Diyarbakır, Şanlıurfa ve Mardin’i gezme imkanı buldu.

Başkale Kaymakamlığı tarafından ilçede yaşayan 57 kadın, 3 günlük kültür gezisine çıkarıldı. İlk kez ilçe dışına çıkan 57 kişilik kadın grubu, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki tarihi ve turistik yerleri gezdi.   

Kültür gezisine katılan kadınlar, Siirt’te Veysel Karani Türbesi ile Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin ve Batman'daki tarihi- turistik yerlerden Diyarbakır Ulu Cami, Cahit Sıtkı Tarancı Müzesi, Hasanpaşa Hanı 27 Sahabenin Hz. Süleyman Cami 10 gözlü Köprü Keçi burcu Dağ Kapı Urfa kapı, Mardin kapıyı gezdi.    

Şanlıurfa’da da dünyanın ve İslam tarihinin ilk Üniversitesi olan Harran üniversitesi, Hayati Harrani Hz türbesi Hz Yusuf’un atıldığı kuyu Hz Eyüp sabır mağarası ve Hz İbrahim ve Balık göl ziyaretlerinin ardından kadınlar Mardin’e geçerek 3 günlük gezi programının ardından Başkale’ye döndü.

Hayatında ilk defa Başkale’den çıkarak gezme fırsatı bulan kadınlardan Sevda Yılmaz,” İlk defa böyle bir geziye katılıyoruz. Urfa, Mardin ve Diyarbakır çok güzel yerdi. Bu gezide emeği geçen kaymakamımız Asım Solak başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Başkale Kaymakamlığı ADEM proje koordinatörü Rabia Mühirci“ Buralara hiç gelmemiştik. Bu kadar güzel yerleri yerinde görmek gurur verdi bizlere. Bu organizasyonda emeği geçen Kaymakamımız ve belediye başkanımıza teşekkür ederim ”diye konuştu.

 

 

Haberin Fotoğraf Galerisi

  • Başkaleli Kadınlar Diyarbakır Şanlıurfa ve Mardin’i gezdi
Kaynak:Başkale Haber
Yorum Ekle

kod


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

YEREL