Başkale’de 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü

Haberi Paylaş

Tarih: 10 Kasım 2021 14:14

Başkale’de 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü

Başkale’de 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü

Başkale Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk büstüne çelenk sunulmasıyla başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Saat 09,05’te ise siren sesleri eşliğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Anma programı daha sonra Anadolu Lisesi konferans salonunda devam etti.

Programda İlçe Milli Eğitim Müdürü Serhat Çakmak’ın günün anlam ve önemini belirten konuşmasının ardından Başkale Fatih Ortaokulu ve Merkez Başkale İlkokulu öğrencileri tarafından hazırlanan programda sinevziyon ve oratoryo gösterileri yapılırken, öğrencilerin Atatürk sevgisi temalı şiir, yazı ve komposizyonları okumasıyla son buldu.

6. Hudut Tugay Komutanlığında Atatürk büstünde meşale nöbetinin başlarken, Atatürk’ü Anma etkinlileri kapsamında Başkale Belediyesi Çocuk Akademisi’nde eğitim gören minik öğrencilerin Atatürk büstüne karanfil bırakıldı. Anma programına Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Asım Solak, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İlker Ertuğrul, Cumhuriyet Savcısı Feyza Yasemin Samur, İlçe Emniyet Müdürü Veyis Emre Yeşilırmak, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yarbay Bahadır Helli kurum amirleri ve öğrenciler katıldı.

Haberin Fotoğraf Galerisi

  • Başkale’de 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü
  • Başkale’de 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü
Kaynak:Başkale Haber
Yorum Ekle

kod


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

YEREL