Başkale de Karla Mücadele Toplantısı Yapıldı

Haberi Paylaş

Tarih: 13 Ekim 2021 08:26

Başkale de Karla Mücadele Toplantısı Yapıldı

Başkale de Karla Mücadele Toplantısı Yapıldı

Başkale ilçesinde kış mevsiminde olumsuzluklara karşı vatandaşların etkilenmemesi için Kaymakamlık toplantı salonunda kamu kurum ve kuruluşlarının katılımıyla toplantı yapıldı.

Kaymakam ve Belediye Başkan V. Asım Solak, başkanlığında kış mevsiminde, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, hava şartlarında olumsuzluklar oluştuğunda huzur ve güven içinde seyahat edebilmeleri sağlamak için Karla Mücadele Toplantısı yapıldı.

 

Toplantıda; Kış mevsiminde oluşan ve genel hayatı olumsuz etkileyen aşırı yağmur, yoğun kar, tipi, sis, çığ gibi meteorolojik olaylarda vatandaşların  can ve mal güvenliğinin korunması, müdahale çalışmalarının hızlı ve etkin bir şekilde yapılması, kurumlar arası koordinasyonun sağlanması, yapılacak olan çalışmaların esaslarının belirlenmesi, alınan tedbirlerin gözden geçirilerek eksiklerin giderilmesi, ulaşımın aksamaması ve yolların sürekli açık tutulabilmesi ve ilçemizde oluşabilecek tüm afet risklerine karşı önleyici tedbirlerin alınması gibi konular ele alınarak toplantıda görüşülmüştür.

Toplantıya Kaymakam ve Belediye Başkan V.Asım Solak 6. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral İlker Ertuğrul, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yarbay Bahadır Helli, İlçe Emniyet Müdürü Veyis Emre Yeşilırmak, Van Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım ve Onarım Dairesi Başkale Şube Şefi Ümit Aslan, Başkale Belediyesi Zabıta Müdürü Halit Aşan, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Serhat Çakmak, İlçe Sağlık Müdür Vekili Dr. Musa Işık katıldı.

 

 

 

Kaynak:Başkale Haber
Yorum Ekle

kod


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

YEREL