Başkale’de sel bölgesinde konteyner kent kuruldu

Haberi Paylaş

Tarih: 28 Eylül 2021 09:23

Başkale’de sel bölgesinde konteyner kent kuruldu

Başkale ilçesine bağlı Esenyamaç Mahallesi'nde meydana gelen sel felaketi sonrasında toplu konteyner kent alanında çalışmalar başladı, evleri yıkılan ve ağır hasarlı olan vatandaşlar için 40 konteyner kuruldu.

 

Geçtiğimiz Temmuz ayında Başkale ilçesinde etkili olan sağanak yağış sonrası meydana gelen selden etkilenen Esenyamaç Mahallesi'nde bazı evler yıkılırken bazı evlerde ağır hasar aldı. Selden etkilenen vatandaşları geçici çözüme kavuşturmak için konteyner kent alanı kuruluyor. Bu kapsamda, hasar tespit çalışmaları da devam ediyor.

Van İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından Esenyamaç mahallesinde evleri yıkılan ve ağır hasar gören şuan çadırda kalan vatandaşların geçici barınması için 40 konteynerden oluşan konteyner kentin kurulum çalışmaları başladı. AFAD ekipleri, elektrik, su, kanalizasyon çalışmaları tamamlanan konteynerlere aileleri yerleştirecek.

ESENYAMAÇ BİR GÜN BİLE YALNIZ BIRAKILMADI

Esenyamaç Mahallesi Muhtarı Ayhan Korkmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilk başta çadırlarda kalan ailelerin, şimdi de konteynerlere geçeceklerini söyledi.

Korkmaz, ”Sel nedeniyle ağır hasarlı ve yıkık evlerimiz vardı. Zarar gören evlere ilk etapta çadırlar verildi. Buraların kış şartları biraz erken başlıyor konteynerler geldi. 40 konteyner bırakıldı alt yapısı tamamlandı. Selin ilk gününden bu yana bakanlarımız geldi. Tüm devlet yetkilileri Esenyamaç’taydı. Esenyamaç bir gün bile yalnız bırakılmadı. Esenyamaç halkı yapılan çalışmalardan dolayı çok memnun. Konteynerlerde geçici zaten kalıcı konutlar yapılana kadar insanlarımız şimdilik burada kalacaklar. Devletimize çok minnettarız. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin” dedi.

DEVLET TÜM İMKANLARIYLA YANIMIZDAYDI

Esenyamaç’ta ikamet eden Suhyettin Oğur isimli vatandaş da selin ilk gününden bu yana devletin tüm imkânlarıyla yanlarında olduğunu ifade etti.

Oğur,   “Devletimize çok teşekkür ederiz. Esenyamaç bir gün boş kalmadı. Bakanlar, milletvekilleri vali bey ve kaymakam bey her gün bizim yanımızdaydı. Önce geçici olarak çadırlar verildi. Şimdi görüyorsunuz konteynerler geldi. Konteyner kent kuruldu. Eveleri yıkılanlar ve hasar alanlar burada kalacak. Devletimize çok teşekkür ederiz. Eski zamanlarda da devlet vardı, imkanlar vatandaşlar için kullanılmıyordu. Kimse Esenyamaç’a bakmıyordu. Görüyorsunuz şuan devlet tüm imkanlarıyla burada”diye konuştu.

Esenyamaç’ta sel sularına kapılan ve komsunun çabasıyla kurtarılan Kader Yurtseven’in annesi Selime Yurtseven de hiçbir eksiklerinin olmadığını belirtti. 

Haberin Fotoğraf Galerisi

  • Başkale’de sel bölgesinde konteyner kent kuruldu
  • Başkale’de sel bölgesinde konteyner kent kuruldu
  • Başkale’de sel bölgesinde konteyner kent kuruldu
  • Başkale’de sel bölgesinde konteyner kent kuruldu
Yorum Ekle

kod


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

YEREL