İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Başkale’deki sel bölgesinde

Haberi Paylaş

Tarih: 13 Eylül 2021 03:07

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Başkale’deki sel bölgesinde

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Başkale’deki sel bölgesinde

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Başkale İlçesini ziyaret ederek 31 Temmuz 2021’de selden etkilenen vatandaşlarla bir araya gelip sorun ve taleplerini dinledi.

 

Bakan Soylu, beraberinde Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Orgeneral Ali Çardakçı, İller İdaresi Genel Müdürü Hüseyin Kürşat Kırbıyık ile Hakkâri programının ardından, 31 Temmuz'da etkili olan selden zarar gören Esenyamaç Mahallemize geldi.

 

Burada selden etkilenen vatandaşlarla görüşen, sorun ve taleplerini dinleyen Bakan Soylu, Vali Mehmet Emin Bilmez ile Kaymakamı ve Belediye Başkan V. Asım Solak'tan yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

 

Sel sularına kapıldıktan sonra kurtarılan Kader Yurtseven'in ailesiyle bir araya gelen Bakan Soylu, "geçmiş olsun" dileklerini iletti.

Bakan Soylu, incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, 31 Temmuz ve 1 Ağustos'ta meydana gelen sel afetinden sonra tüm kurumların, vatandaşın afetin etkilerinden bir an evvel kurtarılması için el birliğiyle gayret gösterdiğini anlattı.

Başkale'de sel afeti yaşanırken ülkenin başka bölgelerinde yangınla mücadele edildiğini hatırlatan Bakan Soylu, "Çevre ve Şehircilik Bakanımız ve ben bir aradaydık. Vali beyle konuştuktan sonra ikimiz de bakan yardımcımızı buraya yönlendirdik. Milletvekillerimiz, il başkanımız burada büyük gayret gösterdi. Devlet, vatandaşın ihtiyaç duyduğu zamanda lazım. Sizin zorluğunuzu hisseden, buraya yardım eden herkese de çok teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Ekiplerin burada ilk müdahaleyi gerçekleştirdiğini, bir an önce hayatın akışını sağlamak için gayret sağladıklarını kaydeden Bakan Soylu, "Çadırlar, şimdi konteynerler, her biri oluştu, oluşuyor. Yine aynı zamanda yollar düzeltildi. Gıda yardımlarından diğer yardımlara kadar ihtiyaçların hepsi sağlanmaya çalışıldı ve bunlar da devam edecek." ifadelerini kullandı.

 

Bakan Soylu, Esenyamaç'ta sel sonrası yapılan çalışmalara değinerek şunları söyledi:

"Burada yıkılmış 38'e yakın ve yeniden yapılması gereken evler var. Bunlarla ilgili hasar tespitleri yapıldı. Diğer birtakım hasarlar var, onlar da sağlanacak. Yani buradaki sistemimiz eski halinden daha güzel bir hale dönene kadar, devlet, hükümetimiz, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla buradan elini çekmeyecek. Biz sizin emrinize amadeyiz. Bir aya aşkın süredir Kastamonu, Bartın ve Sinop'taydık. Orada da büyük sel afetleri meydana geldi. Allah milletimizin hiçbir ferdini böyle bir sınavla karşı karşıya bırakmasın, duamız odur. O kadar büyük afetler oluyor ki bazen insan çaresiz kalıyor. Burada selden önce gerekli tüm tedbirler alındı ve herhangi bir kayıp yaşanmadı. Bizim en büyük teselli kaynağımız odur. Diğerinin hepsini yapabilme kabiliyetine sahibiz. İnşallah el birliğiyle bunu gerçekleştireceğiz."

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünün etkili bir çalışma yürüttüğünü, bunlardan birinin de dere ıslahı olduğunu ifade eden Bakan Soylu, “DSİ inşallah dereyi de ıslah ediyor. Bu da önemli bir adımdır. İnşallah bundan sonra böyle bir taşkınla karşılaşmamak için buradaki dere ıslahını da gerçekleştirecekler." şeklinde konuştu

 

Bakan Soylu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile bir görüşme yaptığını, mezralarıyla yaklaşık 2 bin 500 nüfusu bulunan mahalleye Sağlık Bakanlığının sağlık evi veya sağlık ocağı yapmasının söz konusu olacağını bildirdi.

 

İçişleri Bakanı Süleyman Bakan Soylu, ziyaretinin ardından ilçeden ayrıldı.

Haberin Fotoğraf Galerisi

  • İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Başkale’deki sel bölgesinde
  • İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Başkale’deki sel bölgesinde
  • İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Başkale’deki sel bölgesinde
Kaynak:Başkale Haber
Yorum Ekle

kod


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

YEREL