Yaralı Şahine Belediye Personeli Sahip çıktı

Haberi Paylaş

Tarih: 06 Mayıs 2021 07:35

Yaralı Şahine Belediye Personeli Sahip çıktı

Başkale İlçesinde belediyede temizlik görevlisi yolun kenarında bulduğu kanadı kırılmış vaziyete yaralı şahine sahip çıkarak ilçe tarım ve orman müdürlüğüne teslim etti.

Başkale ilçesinde yaralı halde bulunan şahine Başkale Belediyesi Temizlik ve Çevre Koruma Müdürlüğü’nde temizlik görevlisi olarak çalışan Yavuz Kızılaltun sahip çıkarak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne tedavisi yapılması için götürdü.

Başkale ilçesi Eşmepınar Mahallesi'nde çöp almak için giden temizlik personeli, yol kenarında yaralı halde şahin buldu. Şahini araca alan temizlik personeli, durumu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerine bildirdi.

Mahallede çöp almak için bulunduğu sırada yolun kenarında şahini fark ettiğini söyleyen temizlik personeli Yavuz Kızılaltun, “Başkale Belediyesinde temizlik görevlisi olarak çalışıyorum. Eşmepınar mahallesinden dönerken yolda bir şahini fak ettim. Baktım kanadı kırılmış. Tedavisi için ilçe tarıma getirdim. İnşallah iyileşir tekrar sağlığına kavuşur” dedi.

Yeterli ekipman olmadığından dolayı ilçede şahini tedavi edemediklerini söyleyen İlçe Tarım Müdürü Veteriner Hekim Yunus Emre Tepe, yaralı şahini Van YYÜ Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne göndereceklerini söyledi.

İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde görevli veteriner hekimler tarafından teslim alınan şahin, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi götürülerek, tedaviye alındı.


Haberin Fotoğraf Galerisi

  • Yaralı Şahine Belediye Personeli Sahip çıktı
  • Yaralı Şahine Belediye Personeli Sahip çıktı
  • Yaralı Şahine Belediye Personeli Sahip çıktı
Kaynak:Başkale Haber
Yorum Ekle

kod


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

YEREL