Başkale\'de \"Öncelik hayatın, Öncelik Yayanın\"

Haberi Paylaş

Tarih: 30 Mart 2021 14:49

Başkale'de "Öncelik hayatın, Öncelik Yayanın"

Başkale'de "Öncelik hayatın, Öncelik Yayanın"

Başkale ilçesinde Kırmızı Çizgi Çekildi yayaların geçiş üstünlüğüne dikkat çekmek için İçişleri Bakanlığı’nca başlatılan kırmızı çizgi uygulaması kapsamında Başkale kız mesleki ve teknik lisesindeki ışıksız yaya geçitlerine Başkale Kaymakamı ve belediye başkan vekilli Asım solak İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet selim Yıldızbaş İlçe emniyet müdürü Veyis Emre Yeşilırmak Okul müdürleri ve öğrenciler eşlik etti.

İçişleri Bakanlığı’nın “30 Mart’ta kırmızı çizgimizi çekiyoruz” sloganıyla başlattığı trafikte yayaların geçiş üstünlüğüne yönelik kampanyaya Başkale Kaymakamı ve belediye başkan vekilli Asım Solak öğrencilerle birlikte kırmızı çizgili bölgeden karşıdan karşıya geçiş yaparak öğrencilere trafik kurallarına uymaları konusunda uyarılarda bulunarak sohbet etti.

Kaymakam ve Belediye Başkan vekilli Asım solak ın yaptığı açıklamada.

"İçişleri Bakanlığımızca trafik ışığı olmayan yollarda yayaların üstünlüğünü önceliğini belirtmek için "Öncelik hayatın, Öncelik Yayanın" diye bir proje başlatılmıştır. Bugünde yaya çizgimizin ortasına bir kırmızı çizgi çizerek yaya önceliği kırmızı çizgi bizim önceliğimizdir kırmızı çizgi bizim sınırımızdır. Bütün Türkiye’de kırmızı çizgimizi çocuklarımızla beraber diyoruz ki  "Öncelik hayatın öncelik yayanın"  yaya geçidi bizim kırmızı çizgimizdir diyoruz ve tüm trafikteki şoförlerimize trafikte seyir halindeyken yayaya yol vermelerini öncelik vermelerini istihdam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Uygulama da Jandarma trafik ile trafik polisleri araçları durdurarak el broşürü ile yaya geçiş üstünlüğü hakkında bilgi verdi.

Haberin Fotoğraf Galerisi

  • Başkale'de "Öncelik hayatın, Öncelik Yayanın"
Kaynak:Başkale Haber
Yorum Ekle

kod


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

YEREL