Başkale’de karla mücadele ekiplerinin zorlu mesaisi

Haberi Paylaş

Tarih: 01 Şubat 2021 08:07

Başkale’de karla mücadele ekiplerinin zorlu mesaisi

Başkale’de karla mücadele ekiplerinin zorlu mesaisi

Başkale İlçesinde Van Büyükşehir Belediyesi ve Başkale Belediyesi karla mücadele ekipleri, ilçede etkili olan ve yüksek kesimlerde 3 metreyi geçen kar nedeniyle yolları ulaşıma kapanan yerleşim yerlerinin tekrar ulaşıma açılması için yoğun mesai harcıyor.

İlçede ekipler, kar kalınlığının 3 metreyi aştığı ve tipinin etkili olduğu bölgelerde çalışmalarını güçlükle sürdürüyor.

Kışın çetin geçtiği Başkale’de etkili olan kar yağışı, yaşamı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Önceki gün etkili olan kar yağışı nedeniyle Türkiye İran sınır hattında bulunan 40’a yakın mahalle ve mezra yolu ulaşıma kapandı.

Van Büyükşehir Belediyesi ve Başkale Belediyesi ekipleri, karın geçit vermediği kırsal mahalle yollarında karla mücadele çalışması başlattı. Kar kalınlığının yer yer 3 metreyi aştığı ve tipinin etkili olduğu bölgelerde ilerlemekte güçlük çeken ekipler, zorlu çalışmalarının ardından 37 yerleşim yerinin yolunu tekrar ulaşıma açtı.


Tipi nedeniyle yer yer 3 metreyi bulan kar kalınlığından dolayı karla mücadele çalışmalarında, ilerlemekte güçlük çektiklerini belirten Van Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım ve Bakım Dairesi yetkilileri,  “Kar yağışından dolayı yüksek kesimlerdeki yollarımız ulaşıma kapanmıştı. 

Van Büyükşehir Belediyesi ve Başkale Belediyemizle birlikte 7/24 saat esasına göre çalışmalarımız devam etmektedir. Yer yer kar kalınlığının 3 metreyi aştığı ve tipi ile fırtınanın etkili olduğu bölgelerde çalışmakta zorlanıyoruz. Yolu ulaşıma kapalı olan 37 mahallemizin yolunu açtık. 3 mahallemizin yolunu da ulaşıma tekrar açılması için çalışmalarımız devam ediyor” açıklamasında bulundu.

Kaynak:Başkale Haber
Yorum Ekle

kod


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

YEREL