Başkale’de 30 yıllık yol çilesi bitti

Haberi Paylaş

Tarih: 29 Ocak 2021 07:04

Başkale’de 30 yıllık yol çilesi bitti

Başkale’de 30 yıllık yol çilesi bitti

Başkale merkez Hafiziye mahallesinde dağ yamacında bulunan 7 haneye evlerine giden yol olmadığı için 30 yıldır dağ yamacındaki 200 metrelik patika yolu kullanan vatandaşlarımızın yol çilesi bitti. Yol yapılması için yıllardır ilgili kuramlara başvuran ve yolu yapılmayan vatandaşlarımıza Belediyemize bağlı Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri yeni bir yol yaparak yol çilesinden kurtardı.

Mahalleden geçen 200 metrelik toprak yoldan yürüyen vatandaşlarımız daha sonra 200 metrelik patika yolu da geçip, evlerine gidebiliyordu. Evlerine giden bir yol yapılması için daha önce birçok kez ilgili kurumlara başvurduklarını belirten vatandaşlarımız bugüne kadar sonuç alamadıklarını söyledi.

 

Mahalle sakinleri,  son yaptıkları başvuru sonucunda, Başkale Belediyesi Fen İşleri müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Dağ yamacında kayalık alanda iş makineleri ile yapılan çalışma neticesinde mahalle halkının kullanabileceği yeni bir yol yaptı.

Ekipler, öncelikle Ekskavatör yardımıyla kayalık alanda çalışma yaptı. Yapılan 4 günlük çalışma sonrası yeni yol açılırken, dere yatağına beton borular döşendi. Daha sonra greyder ile yolun stabilizesi yapılarak, araçların da rahat geçebileceği ve mahalle halkını yeni bir yola kavuşturdu.

Belediye Başkan Yardımcısı Ekrem Dere, ekiplerin çalışmalarını yerinde inceleyerek, yapılan çalışma ile ilgili “Kaymakamımız ve Belediye Başkan vekilimizin verdiği talimat doğrultusunda biz gereken çalışmayı başlattık. Allah’ın izniyle bu yol 2 gün içerisinde ulaşıma açılacaktır. 4 günlük bir çalışma ile yeni bir yol yaptık” ifadelerini kullandı.

Yıllardır yol çilesi çektiklerini kendilerine yen iyol yapıldığı için mutlu olduklarını söyleyen mahallede ikamet eden Ömer Demirhan ise, “ 30 senedir bizim yolumuz yok. Kaymakamımız sesimizi duydu. Sağ olsunlar şuan ekipleri bize yol yapıyor. 7 hane burada yaşıyoruz. Bizim alt yapıda yok. Ama önceliğimiz yoldu. Sağ olsunlar bize yol yapıyorlar şuan inşallah alt yapıda yapacaklar. Çalışmalarından dolayı belediye ekiplerimize çok teşekkür ederiz ”dedi.

Yapılan çalışma için belediye yetkililerine teşekkür eden Mahalle muhtarı Vechi Ayhan da “Hafiziye mahalle muhtarıyım. Bizim yolumuzu yapan belediye başkanımız ve ekiplerine mahallem adına çok teşekkür ediyorum. Yıllardır yapmak istediğimiz bu yolu bu sene yaptılar. Büyük bir sorunumuz ortadan kalktı. Bu mahallemizin büyük sıkıntılarından biriydi. Defalarca dile getirdik. Bugün yolumuz yapılarak bu sorun da ortadan kalkmış oldu. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Haberin Fotoğraf Galerisi

  • Başkale’de 30 yıllık yol çilesi bitti
Kaynak:Başkale Haber
Yorum Ekle

kod


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

YEREL