İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı Van’da

Haberi Paylaş

Tarih: 11 Eylül 2020 04:02

İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı Van’da

İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı Van’da

İç işleri bakan yardımcısı İsmail Çataklıya (GAMER) Toplantı salonunda Başkale ile Saray- Gürpınar - Özalp Depremleri hakkında Başkale kaymakamı ve belediye başkan vekilli Asım Solak ve Vali yardımcısı Turgut Gülen slayt eşliğinde sunum gerçekleştirdi.

 İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Başkale ilçesinde meydana gelen deprem sonrası yapılan çalışmalar hakkında bilgi almak ve deprem bölgesinde inceleme yapmak için Van’a geldi.

Havaalanında Vali Mehmet Emin Bilmez, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hüseyin Kurtoğlu tarafından karşılanan Bakan Yardımcısı Çataklı, ilk olarak Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi’nde (GAMER) depremle ilgili değerlendirme toplantısına katıldı.

İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı başkanlığında yapılan toplantıya Vali Mehmet Emin Bilmez, Vali Yardımcısı Turgut Gülen, Edremit, Gevaş, Başkale, Özalp, Saray kaymakamları, AFAD, Çevre ve Şehircilik, Tarım ve Orman, Milli Eğitim İl müdürleri katıldı.

Toplantıda, Başkale İlçesi’nde 23 Şubat 2020’de meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki deprem sonrası yapılan çalışmalar hakkında Başkale Kaymakamı Asım Solak tarafından slaytlar eşliğinde sunum yapıldı.

Vali Yardımcısı Turgut Gülen ise 25 Haziran 2020’de Gürpınar İlçesi Elaçmaz mahallesinde meydana gelen 5.4 büyüklüğündeki depremden etkilenen Saray, Özalp ve Gürpınar ilçelerinde yapılan çalışmalar ve son durum hakkında slayt eşliğinde bilgilendirme yaptı.

 Bilgilendirme toplantısının ardından yeni hizmete giren 112 Acil Çağrı merkezinde incelemelerde bulunan Bakan Yardımcısı Çataklı, depremden etkilenen mahalle muhtarlarıyla toplantı yaptı.

Muhtarları dinleyen Bakan Yardımcısı Çataklı, depremden etkilenen vatandaşların da kendilerine yardımcı olması halinde konutların kısa sürede tamamlanabileceğine dikkat çekti.

Bakan Yardımcısı Çataklı, “2020 yılı bitmeden konut yapım ihalelerini bitirmek istiyoruz. Bölgede TOKİ afet konutları sistemi  uygulayacağız. Güvenlik gerekçesiyle ağır hasarlı olan bütün evleri yıkacağız. Kendi imkanlarıyla  ev yapan vatandaşlarımıza herhangi bir desteğimiz  olmayacak. En geç 1 yıl sonunda evleri teslim etmeliyiz. Konut yapacak yeri olmayan vatandaşlara devlet arazisinden yer verebiliriz. Küçükbaş hayvanların ahırlarını kendisi yapmak isteyen vatandaşların taleplerini de yeniden değerlendireceğiz” dedi.

Valilik ziyareti sonrası İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Vali Mehmet Emin Bilmez, AFAD Daire Başkanı Ceyhun Dilşad Taşkın ve beraberindekiler helikopterle Başkale İlçesi’ne geçerek depremden etkilenen mahallelerde yapılan çalışmaları yerinden inceledi.

 İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Vali Mehmet Emin Bilmez ve beraberindekiler, Albayrak Piyade Tugay Komutan Yardımcılığını da ziyaret ederek askere moral verdi.

Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı programını tamamlayarak  Van’dan ayrıldı.

Haberin Fotoğraf Galerisi

  • İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı Van’da
Kaynak:Başkale Haber
Yorum Ekle

kod


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

YEREL