Başkale Belediyesi doğuştan engelli Gökhan için yol yaptı

Haberi Paylaş

Tarih: 30 Temmuz 2020 02:21

Başkale Belediyesi doğuştan engelli Gökhan için yol yaptı

Başkale Belediyesi doğuştan engelli Gökhan için yol yaptı

Başkale ilçesinde yolları bozuk olması nedeniyle akülü arabasıyla dolaşamayan ve okula rahat bir şekilde gidip gelemeyen engeli çocuk, belediyenin mahallede parke taşı yapmasının ardından ilçe kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Asım Solak’ın talimatıyla yolu yapıldı.

   Başkale ilçesine 40 km uzaklıkta bulunan Oğulveren kırsal mahallesinde yolların bozuk olması nedeniyle Başkale Belediyesince mahalle içi yolların parke taşı ile yapıldı. Yolların bozuk olmasından dolayı akülü arabasıyla dolaşamayan, okula annesinin sırtında gidip gelen 10 yaşındaki Gökhan Demirhan, Belediye çalışanlarından evin yolunu yapılmasını istedi. İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Asım Solak engelli çocuğun yolunun yapılması için talimat verdi. Belediye ekipleri tarafından bir günde yolu yaparak Demirhan’ın rahat bir şekilde gezmesini sağladı.

“Şimdi artık rahat bir şekilde gidip geleceğim”

Artık daha rahat bir şekilde gidip geleceğini belirten Gökhan Demirhan, “Ben engelliyim. 10 yaşındayım bu sene 5. sınıfa geçtim. Eskiden burada okula gidemiyordum. Yollar bozuktu. Şimdi rahatça geziyorum ve okula gideceğim. Allah yapanlardan razı olsun” dedi.

Gökhan’ın babası Saim Demirhan ise,“ Çocuğum doğuştan engelidir. Evimizin önü çamur ve engelli çocuğum arabasıyla okula gidemiyordu. Ben ya da annesi yardım etmek zorundaydı. Belediyemizin mühendisleri sağ olsun köyümüzün yollarıyla beraber evimizin önünü de yaptılar. Çocuğum artık rahat bir şekilde artık istediği yere gidip geliyor. Kaymakamımıza ve Belediye çalışanlarımıza çok teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.

Haberin Fotoğraf Galerisi

  • Başkale Belediyesi doğuştan engelli Gökhan için yol yaptı
  • Başkale Belediyesi doğuştan engelli Gökhan için yol yaptı
Kaynak:Başkale Haber
Yorum Ekle

kod


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

YEREL