Başkale\'nin Kırsal Mahallelerinde Hummalı Çalışma

Haberi Paylaş

Tarih: 27 Temmuz 2020 08:25

Başkale'nin Kırsal Mahallelerinde Hummalı Çalışma

Başkale ilçesine bağlı 100 yıllık Yukarı Darıca ve Mahmutabat kırsal mahallelerin çoğu cumhuriyet tarihinden bu yana ilk defa hizmetle tanıştı.

Başkale Belediyesi, havaların ısınması ve pandemi sürecinden sonra kırsal mahallelerde başlattığı temizlik çalışmalarına devam ediyor. 


Daha önce birçok kırsal mahallede temizlik çalışması yaparken, ekiplerin bir diğer durağı ise Mahmutabat mahallesi oldu. İlçeye 40 km uzaklıkta bulunan Mahmutabat Mahallesine giden temizlik işlerine bağlı ekipler,2 kepçe, 2 kamyonla yaklaşık 1 haftadır mahallede kül, moloz ve çöp temizliği yapıyor. Belediye ekiplerinin mahallede çalışma yapmasından dolayı vatandaşlar, ekiplere teşekkür etti.


Mahalle muhtarı Efendi Demir, belediyenin mahallesine ilke kez geldiğini yetkililere teşekkür ederek, “Kamyonlar kepçeler bizim için çalışıyor. Çöpler toplanıyor. Hiçbir zaman belediye buraya gelmemişti. Bu sene buraya geldi. Allah belediyemizden razı olsun. Bize iş yapıyorlar. Bizi zor durumda bırakmadıkları için teşekkür ederiz” dedi.


Yukarı Darıca mahallesinde de temizlik için mahalleye giden iş makineleri mahalle içi çöp, kül ve diğer toprak yığınları temizlerken, mahallenin tarımsal su sorununu da çözdü. Yıllardır hayvanların susuzluktan dolayı telef olduğu mahallede iş makinelerinin hizmet için gitmesiyle 3 bin 700 metre kanal kazarak, belediyenin desteği ile hayvanların su sorunu çözülmüş oldu. Muhtar ve mahallelilerin de el birliği sonucu borular döşendi ve hayvan sulamak için suvatlar yapıldı.


Mahalle muhtarı Selahattin Doğan cumhuriyet tarihinden bu yana ilk kez hizmet gördüklerini belirterek “1700 nüfuslu 130 haneli mahallemde ilk kez temizlik bu sene yapıldı. Bu yıl ilk kez hizmetle tanıştık. Cumhuriyet tarihinden bu yana ilk kez hizmet geldi. Aynı şekilde hayvanlarımız için de su sorununu çözdük. 3700 metre de kanal kazıldı bizim için. Her yıl 400 hayvanımız telef oluyordu. Belediyemizin sayesinde hayvanlarımız artık susuz kalmayacak. Babam 85 yaşında vefat etti. Ben de 50 yaşındayım babam böyle bir hizmet görmedi. Ben de ilk kez hizmet görüyorum. Allah razı olsun.”diye konuştu. 

Haberin Fotoğraf Galerisi

  • Başkale'nin Kırsal Mahallelerinde Hummalı Çalışma
  • Başkale'nin Kırsal Mahallelerinde Hummalı Çalışma
  • Başkale'nin Kırsal Mahallelerinde Hummalı Çalışma
  • Başkale'nin Kırsal Mahallelerinde Hummalı Çalışma
Kaynak:Başkale Haber
Yorum Ekle

kod


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

YEREL