Başkale’de Pandemi sürecinde tüm kırsal mahalleler temizlendi

Haberi Paylaş

Tarih: 17 Haziran 2020 07:21

Başkale’de Pandemi sürecinde tüm kırsal mahalleler temizlendi

Başkale Belediyesi kırsal mahallelerin temizliği için özel temizlik ekibi kurdu. 4 kamyon,3 kepçe ve 4 çöp toplama aracı ve 25 personel ile Başkale’ye bağlı tüm kırsal mahallelerde genel temizlik çalışması yapıldı.

Başkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü kırsal mahallerde yaşayan vatandaşların şikâyetleri ve talepleri doğrultusunda kırsal mahallelerin temizliğinden sorumlu yeni bir ekip kurdu. Kurulan temizlik ekibi; her bir mahallede 1 hafta boyunca mahallenin çöp konteynerlerindeki çöplerin alınması, sokaklara dökülen kül ve hafriyat yığınları gibi rutin temizlik işlerini eksiksiz olarak yerine getirdi.


Başkale Belediyesi’ne bağlı ekipler tarafından başlatılan çalışmada, bazı kırsal mahallelerde tarihte ilk kez temizlik çalışması yapılarak birikmiş çöp ve hayvansal atıklardan temizlendi.  Kırsal mahallelerdeki yaşam bölgelerinden toplanan hayvansal atıklar ve çöpler mahalle dışına taşınırken, talep olması halinde hayvan gübreleri toprak veriminin arttırılması için tarlalara döküldü.


Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Asım Solak, pandemi döneminde çalışmaların koronavirüsle mücadele ve çevre temizliği açısından önemli olduğunu söyledi.


Kaymakam Solak, "Pandemi ile mücadelede en önemli şey temizliktir. Tarihinde çöp toplanmamış ve temizlik yapılmamış mahallerde temizlik yapıyoruz. Bu çalışma ile yaz aylarında koronavirüsle mücadele ediyor hem de haşere ve sivrisinek oluşumunu engellemeye çalışıyoruz. Bu yıl karların erimesiyle başlatmış olduğumuz çalışmada kırsal mahallelerde birikmiş hayvansal atık ve çöpleri temizleyerek daha sağlıklı bir yaşam alanı oluşturmayı hedefliyoruz" dedi.


Yurttepe Mahallesinde ikamet eden izzet Tekin adlı vatandaş, çalışmalardan dolayı belediye ekiplerine teşekkür ederek, köylerinde yapılan temizlik çalışmalarından memnun olduklarını dile getirdi.


İş makinelerinin 1 hafta boyunca köylerinde çalıştığını belirten Uğurlu Mahalle Muhtarı Orhan Atli, “ iki dönemdir muhtarlık yapıyorum. Daha öncede bu yönde taleplerimiz vardı. Sağolsun belediyemiz iş makinelerini köyümüze gönderdi. Bir hafta burada çalıştılar. Kül, hayvan pisliği çöpler hepsi toplandı. Köyümüz tertemiz oldu. Kaymakamımız ve belediye başkanımıza teşekkür ederiz” diye konuştu.


Mahallesinde yapılan temizlik çalışmalarından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Köprüağzı mahalle muhtarı Hamdi Beyaz da “Belediyemiz den bu yönde bir talebimiz oldu. Sağolsunlar ekipler geldi. Mahallemiz baştan sona kadar temizlendi. Kış aylarında biriken kül yığınları ve çöplerimiz alındı. Mahallemiz tertemiz oldu. Çok teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.

Haberin Fotoğraf Galerisi

  • Başkale’de Pandemi sürecinde tüm kırsal mahalleler temizlendi
  • Başkale’de Pandemi sürecinde tüm kırsal mahalleler temizlendi
Kaynak:Başkale Haber
Yorum Ekle

kod


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

YEREL