Başkale’de ‘Geri Dönüşüm Muhteşem Olacak’ Projesi

Haberi Paylaş

Tarih: 15 Haziran 2020 02:55

Başkale’de ‘Geri Dönüşüm Muhteşem Olacak’ Projesi

Başkale Atatürk İlk/Ortaokulunda yöneticiliğini Neslihan Kabasakal’ın yaptığı Recycling Will Be Great (Geri dönüşüm muhteşem olacak) isimli eTwinning projesi kapsamında 2019-2020 eğitim öğretim yılı boyunca Polonya, Azerbaycan ve Türkiye’den 4 okul tarafından yaklaşık 80 öğrenci katılımıyla gerçekleştirildi.

Yumurta kolisi,plastik kaşıklar ve sabunları geri dönüşüme kazandırarak kapı, sepet masa sandalye gibi hediyelik eşyalar yapıp işbirlikçi aktivitelerle online çalışıyorlar.


Recycling Will Be Great (Geri dönüşüm muhteşem olacak) isimli eTwinning projesi Atatürk İlk/Ortaokulu 3 ve 4. Sınıf öğrencileri, çalışmalarını dünyayı etkileyen Koronavirüs (Covit-19) pandemisi nedeniyle uzaktan eğitimle sürdürüyor. Öğrenciler, evlerindeki atık malzemelerden ürettikleri ürünleri geri dönüşümle tekrar kullanılabilir duruma getiriyor.


Çevre bilincini geliştirme ve aynı zaman çocukların geri dönüşüm konusunda farkındalık kazanmalarını sağlamak ve işbirliği içerisinde çalışma alışkanlığı kazandırmak amacıyla hazırlanan e-twining projesinin Avrupa ayağında Azerbaycan ve Polonya’daki okullar da yer alıyor. Sonuna yaklaşılan projede çalışan okullar, sanal sergi ve geri dönüşüm defilesini eş zamanlı bir şekilde gerçekleştirecektir.


Atatürk İlk ve Ortaokulunda Sınıf öğretmeni olan ve projenin yöneticiliğini yapan Neslihan Kabasakal, bu proje ile çocuklara çevre ile geri dönüşüm bilinci ve kolektif çalışma alışkanlığı kazandırdıklarını belirtti.


Kabasakal “Bu ve buna benzer projeleri Başkale’de yaygınlaştırmak ve öğrencilere çevre bilinci kazandırmak amacıyla başladık. Evde atık durumda olan yoğurt kovaları ile atkı ördük. Bu çocukların dikkatini çekti. Bu şekilde geri dönüşümle ilgili proje yazdım. Şubat ayında başlayan proje pandemiden dolayı uzaktan yürütülüyor. Türkiye’de 4 okul Azerbaycan’da 1 okul ve Polonya’da da 1 okul olmak üzere toplamda 6 okulla beraber çalışıyoruz. Eğitim için bir tuğla koyan küçücük de olsa bizlere destek olan herkese çok teşekkür ederiz.” diye konuştu.

 

 

 

 

Haberin Fotoğraf Galerisi

  • Başkale’de ‘Geri Dönüşüm Muhteşem Olacak’ Projesi
  • Başkale’de ‘Geri Dönüşüm Muhteşem Olacak’ Projesi
Kaynak:Başkale Haber
Yorum Ekle

kod


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

YEREL