Başkale’de Konteyner Kente Yerleşim Başladı

Haberi Paylaş

Tarih: 06 Nisan 2020 06:06

Başkale’de Konteyner Kente Yerleşim Başladı

Başkale’de Konteyner Kente Yerleşim Başladı

Başkale İlçesinde 23 Şubat'taki depremin ardından başlatılan yaraları sarma ve hayatı normalleştirme çalışmalarının hızla devam ediyor. İlçedeki depremzedeler, geçici barınmaları amacıyla kurulumu tamamlanan konteynerlere yerleşmeye başladı.

 

Merkezi İran’ın Khoy kenti olan, 23 Şubat'ta yaşanan 5.9 büyüklüğündeki depremin ardından İran sınırındaki Başkale ilçesine bağlı 6 kırsal mahallede yıkımın ardından depremzedelerin kalıcı konutlar inşa edilene kadar geçici barınmalarını sağlamak için Özpınar, Güvendik,Gelenler,Kaşkol,Böğrüpek ve Ömerdağı  mahallelerinde 2 bin  konteyner kurulması için çalışma başlatılmıştı. 6 mahallede toplamda 1351 konteynerden 676'sının kurulumu tamamlandı. Tamamlanan konteynerlere ailelerin yerleştirilmesine başlandı. Aileler için yerleştirilen konteynerlerde elektrik, su, kanalizasyon başta olmak üzere tüm alt yapı çalışmaları AFAD ekiplerince tamamlandı.

 

DEVLETİMİZ HERŞEYİ YAPTI

 

Özpınar Mahalle muhtarı Cezmi Arslan "İlk etapta çadırlarda kaldık. Şimdi de konteynerlerimiz geldi. İnşallah devletimiz bizlere ev de yapacak. 130 konteynerimiz kuruldu. Birkaç konteynerimiz eksik AFAD yetkilileri onları da tamamlayacak. Biz devletimizden memnunuz Allah devletimize zeval vermesin. Başta Cumhurbaşkanımız olsun, Bakanlarımız, valimiz ve kaymakamımıza bizi yalnız bırakmadıkları için çok teşekkür ederiz. Devletin tüm kurumları 24 saat yanımızdaydı. İnşallah bu virüs belasını bu hastalığı içimizden def etsin. Dileğimiz odur.”dedi.

 

Gelenler Muhtarı Özcan Işık da depremin ardından yaşadıkları zor süreçte kendilerine yardımcı olan yetkililere teşekkür ederek, " Konteynerler çadırlardan daha iyidir. Yağmurdan soğuktan barınıyoruz. Devletimiz, bakanlarımız her şeyi yaptı. Allah devletimize zeval vermesin. Bizim için her şeyi yaptı.”diye konuştu.

 

Güvendik Mahalle muhtarı Remzi Demir de mahallede yaşayan tüm vatandaşlar adına kendilerine yapılan yardımlardan dolayı teşekkür ederek “Allah devletimize zeval vermesin. Allah devletimizi başımızdan eksik etmesin. İyi ki biz Trük vatandaşıyız. Biz yapılan her şeyden dolayı çok memnunuz. Allah razı olsun bize el uzattılar. Hiçbir şeyimizi eksik bırakmadır. Çok teşekkür ederiz ”ifadelerini kullandı.

 

 

DEPREM BÖLGESİNE YAPILAN YARDIMLARI

Depremde evleri yıkılan ve ağır hasar oluşan 2 bin 45 aileye toplamda 2 Milyon 45 Bin TL olmak üzere her aileye 1000 TL nakdi yardım yapıldı. Ayrıca depremden dolayı hayvanları telef olan 107 çiftçiye;  Bin 868 küçükbaş, 34 de büyükbaş hayvan bedeli olan Küçükbaş için 750 TL, Kuzu için 450 TL ve Büyükbaş için de 7 Bin 500 TL olan 2 Milyon 151 Bin 750 TL ödeme yapıldı.

 

 

541 BİN SICAK YEMEK DAĞITILDI

 

Depremin ilk gününden itibaren devletin tüm kurumlarının seferber olduğu deprem bölgesine Türk Kızılay’ı ekipleri tarafından 36 gün boyunca günlük 15 bin sıcak yemek dağıtımıyla depremzedelere toplamda 541 bin sıcak yemek dağıtıldı. Başkale Kaymakamlığı tarafından deprem bölgesine halen gıda ve günlük ekmek yardımları da sürüyor.

 

 

 

 

Haberin Fotoğraf Galerisi

  • Başkale’de Konteyner Kente Yerleşim Başladı
  • Başkale’de Konteyner Kente Yerleşim Başladı
  • Başkale’de Konteyner Kente Yerleşim Başladı
Kaynak:Başkale Haber
Yorum Ekle

kod


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

YEREL