Başkale’de Depremin Yaraları Hızla sarılıyor.

Haberi Paylaş

Tarih: 23 Mart 2020 03:19

Başkale’de Depremin Yaraları Hızla sarılıyor.

Başkale’de Depremin Yaraları Hızla sarılıyor.

23 Şubat’ta İran’ın Khoy kentinde meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremde yıkımın olduğu Van’ın Başkale İlçesine bağlı 6 mahallede konteyner yerleştirilmesi başlarken, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, deprem bölgesini ziyaret etti.

İran depreminden etkilenen ve yıkımın olmasından dolayı evleri yıkılan vatandaşların geçici barınma olarak çadırların verilmesinin ardından Başkale ilçesine bağlı Özpınar, Güvendik,Gelenler ve Kaşkol mahallelerinde konteyner bırakılmaya başlandı. Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez beraberinde Van İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, AFAD Daire Başkanı Bilal Karataş AFAD Van İl Müdürü Osman Uçar Başkale ilçesine geldi. Burada Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Asım Solak, 6’ıncı Hudut Tugay Komutanı Piyade Albay İlker Ertuğrul ve İlçe Jandarma Komutanı tarafından karşılandı. Vali Bilmez, deprem bölgesinde incelemelerde bulunarak konteyner kurulumunun başladığı Başkale ilçesine bağlı, Özpınar, Güvendik, Gelenler ve Kaşkol mahallelerinde vatandaşları yerleştirilen konteynerler, ardından yapılacak ev ve ahırlar konusunda bilgilendirdi.
Başkale’de 2 Bin, Saray’da da 500 konteyner Kurulacak
Başkale ilçe girişinde Van –Başkale karayolu üzerinde konteyner koordinasyon merkezini de ziyaret eden Vali Bilmez, gelen konteyneri inceledi.AFAD yetkililerinden konteynerler hakkında bilgi alan Vali Bilmez, yaptığı açıklamada ”Bugün deprem bölgesinde incelemelerde bulunduk. Bölgeye 300’den fazla konteyner geldi. Güvendik köyümüzde 80’e yakın konteyner kuruldu. Özpınar’da da alt yapısı hazır olduğu anda itibaren inşallah bu hafta bitireceğiz. Konteyner aşamasını bitirdikten sonra inşallah ev yapım işine geçeceğiz. Gördüğümüz kadarıyla deprem bölgesinde bir sıkıntı yok. Kızılay yemek vermeye devam ediyor. İnşallah hava koşulları iyi giderse 15 ila 20 gün içinde en çok hasar gören 6 mahallemizde konteyner kurulum aşamasını tamamlayacağız. Başkale’de 300 civarında evimiz tamamıyla yıkıldı. 270 civarında da evimiz ağır hasarlı. Başkale’de 2 Bine yakın konteyner kurulacak. Saray İlçemizde de de 500 konteyner kurulacak.” Dedi
.

Haberin Fotoğraf Galerisi

  • Başkale’de Depremin Yaraları Hızla sarılıyor.
  • Başkale’de Depremin Yaraları Hızla sarılıyor.
  • Başkale’de Depremin Yaraları Hızla sarılıyor.
Kaynak:Başkale Haber
Yorum Ekle

kod


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

YEREL