Başkale’de depremin yaraları sarılıyor

Haberi Paylaş

Tarih: 04 Mart 2020 08:31

Başkale’de depremin yaraları sarılıyor

23 Şubat'ta İran'ın Hoy şehrinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremden etkilenen Başkale İlçesindeki depremin ardından yaraların hızla sarılması için hummalı bir çalışma yürütülüyor.

Başkale ilçesinde depremden etkilenerek yıkımın oluştuğu ve 10 kişinin hayatını kaybettiği Özpınar,Güvendik,Gelenler ve Kaşkol Mahallelerinde depremin ardından yaraların en kısa sürede sarılması talimatını verdiği deprem bölgesinde çalışmalar devam ediyor. 


Bu kapsamda ilgili bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşları, Türk Kızılay, AFAD ve UMKE ile diğer yardım kuruluşları ile Başkale Kaymakamlığı ve Başkale Belediye’sinin çalışma yürüttüğü ilçede, depremin izlerinin silinmesi için Özpınar ve Güvendik Mahalleleri ile Gelenler Mahallesinde, çoğu kerpiç yapının yıkılması ile vatandaşlara geçici barınma yeri çadırların açılması ve kurulması yapıldı. İlk etapta geçici barınmasının sağlandığı Özpınar Mahallesi, Güvendik Mahallesi ve Gelenler Mahallesinde  bin 680 aile çadırı, 20 genel maksat çadırı, 6 bin 120 battaniye, 616 yatak, 360 uyku seti, 3 bin 288 ısıtıcı ve soba ulaştırıldı. 


Depremzedelere 133 bin kişilik sıcak yemek ve 1758 kumanya dağıtıldı. Sıcak yemek ve kumanya yardımları halen devam ediyor. Van Büyükşehir Belediyesi ve Başkale Belediyesine ait iş makineleri depremin ilk gününden itibaren aralıksız mahallelerde hizmet vermeye devam ediyor. Çadır kurma çalışmalarında 39 araç ve 54 iş makinesi kullanıldı. Ahırların tamamına yakının yıkıldığı mahallelerde hayvanlar için de çadırlar kuruldu. Özpınar mahallesinde Kızılay tarafından kurulan çocuk oyun alanı çadırında depremden etkilenen çocukların uzman ekipler ve eğitmenler tarafından depremin etkisini unutması için etkinlikler yapılıyor. 

Kaynak:Başkale Haber
Yorum Ekle

kod


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

YEREL