Depremden Etkilenen Mahallelere Geçmiş Olsun Ziyareti

Haberi Paylaş

Tarih: 01 Mart 2020 09:47

Depremden Etkilenen Mahallelere Geçmiş Olsun Ziyareti

Başkale'de 6 mahallede yıkıma neden olan depremden sonra, Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Asım Solak, Albayrak grubunda depremden etkilenen tüm kırsal mahalleri tek tek ziyaret ederek, vatandaşların sorun ve taleplerini diliyor.

Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Asım Solak, mahalle ziyaretleri kapsamında Kaymakam Solak sırasıyla Yurttepe, Uğurlu ve Saçan Mahallelerini tek tek ziyaret edip vatandaşlarla bir araya geldi.


Kaymakam Solak,  ilk önce Başkale Kriz merkezinde  AFAD, Kızlılay ve İl Tarım Müdürlüğü yetkilileri ile bir araya geldi. Burada durum hakkında yetkililerden bilgi alan  Kaymakam Solak, buradan Yurttepe Mahallesine  geçerek mahalleliyle köy meydanında buluştu. Burada yetkililerden bilgi Kaymakam Solak, mahallilere geçmiş olsun dileklerinde bulunarak Uğurlu Mahallesine geçti.


Taziye evinde mahalleliyle  bir araya gelen Kaymakam Solak ve beraberindekiler, depremden dolayı geçmiş olsun dileklerini iletti. Depremde hasar gören evlerin tespiti için uzman ekiplerin her mahallede çalıştığını ifade eden Kaymakam Solak, depremde daha çok hasarın ve ölümün olduğu mahallelerde olduklarını yaraları sardıktan sonra da depremde az hasar gören mahallere ziyaret gerçekleştiğini belirtti.Daha sonra Saçan mahallesine geçerek ziyaret gerçekleştiren Kaymakam Solak, burada mahalleliye depremin ilk gününden bu yana özveriyle çalıştıklarını, devletin tüm imkânlarının seferber edildiğini ve vatandaşın mağdur olmaması adına mesai gözetmemeksizin Başkale Kaymakamlığı ve Başkale Belediye’sinin 7/24 çalıştığını söyledi.


Devletin tüm imkânlarıyla Başkale halkının yanında olduklarını belirten Solak, yıkımın olduğu mahallelere yardıma koşan ve sağduyulu davranan vatandaşlara da teşekkür etti. İlçeye dönen Kaymakam Solak, Başkale ilçe merkezinde bulunan Kapalı Spor Salonunda Yardım Toplama ve Dağıtım Merkezi’ndeki çalışmaları yerinde inceledi. Yetkililerden son durum hakkında bilgi aldı. Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Asım Solak’a ziyaretinde 6. Hudut Tugay Komutanı Piyade Albay İlker Ertuğrul, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Volkan Kocatürk eşlik etti. 

Haberin Fotoğraf Galerisi

  • Depremden Etkilenen Mahallelere Geçmiş Olsun Ziyareti
  • Depremden Etkilenen Mahallelere Geçmiş Olsun Ziyareti
Kaynak:Başkale Haber
Yorum Ekle

kod


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

YEREL