Başkale’de deprem sonrası hasar tespit çalışması başlatıldı

Haberi Paylaş

Tarih: 18 Şubat 2020 02:38

Başkale’de deprem sonrası hasar tespit çalışması başlatıldı

Merkez üssü İran’ın khoy kenti olan ve Van’ın Başkale İlçesine bağlı İran sınırında bulunan Kaşkol mahallesinde de etkili olan 4,7 büyüklüğündeki depremin ardından gün doğumuyla birlikte AFAD, Van Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Başkale Belediyesi ekipleri tarafından hasar tespit çalışması başlatıldı.

Yoğun kar yağışı ve tipinin de etkili olduğu bölgede depremin gerçekleştiği Kaşkol ile yakın konumdaki Gelenler mahallelerinde hasar tespit çalışması yapan AFAD ekipleri, yıkılan yapıya rastlamadı. Büyük bölümü kerpiç ve eski yapı olan 60’a yakın evde duvar çatlakları tespit edildi.


Görevliler, binaların hasar tespit durumlarına ilişkin ön incelemeleri yaptıklarını belirterek, daha detaylı teknik incelemenin daha sonra yapılacağını söyledi.


Kaşkol Mahallesinde oturan ve evinde çatlaklar oluşan Dündar Sarıtaş yaptığı açıklamada deprem anında evde olduklarını, depremle birlikte panik yaşadıklarını söyledi.


Deprem bitince kendilerini dışarıya attıklarını anlatan Altınöz, "Akşam saat 21’de deprem oldu. Biz panik halinde kendimizi dışarı attık. Evde çatlamalar da var. Çok şiddetli oldu. Şükür can ve mal kaybımız yok. " dedi.

Haberin Fotoğraf Galerisi

  • Başkale’de deprem sonrası hasar tespit çalışması başlatıldı
  • Başkale’de deprem sonrası hasar tespit çalışması başlatıldı
Kaynak:Başkale Haber
Yorum Ekle

kod


Barış Duman- 5 yıl önce
13 ay askerlik yaptığım gelenlerde 2000 2001 yillarinda. Yaşanan depremden dolayi tüm Kaskol gelenler guvendik begendik ve ozpinar koy halklarina geçmiş olsun.. Olenlere rahmet yakinlarina başsağlığı dilerim.. ????????????????
BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

YEREL