Başkale’de 5 saat süren hasta kurtarma operasyonu

Haberi Paylaş

Tarih: 05 Şubat 2020 02:52

Başkale’de 5 saat süren hasta kurtarma operasyonu

Başkale'de kar, tipi ve fırtınadan dolayı yolu kapalı olan kırsal mahallede rahatsızlanan 4 hasta için ekipler seferber oldu.

Başkale ilçesine 30 kilometre uzaklıkta bulunan Belencik Mahallesinde yaşayan Rojin Tekin (3) Menesa Tekin (1) Havva Nur Demirhan (2) ve İsmail Elter (70) isimli vatandaşlar, aniden rahatsızlanınca ailesi 112 Acil Servis ekiplerine haber verdi.


Yol kar, tipi ve fırtınadan dolayı kapalı olduğu için Van Büyükşehir Belediyesine ait 2 iş makinesi ile 112 Acil Servis ekiplerine ait 2 ambulans harekete geçti. 


Van Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanlığına bağlı Başkale Şube Şefliği ve Başkale Belediyesi Karla Mücadele ekipleri, kar kalınlığının 1 metreye ulaştığı ve çığ tehlikesi bulunan bölgede yol açma çalışması gerçekleştirdi. 



Karla mücadele ekiplerinin 5 saatlik yoğun çalışma mesaisinin ardından ulaşılabildi. Sağlık ekipleri evde hastaya ilk müdahaleyi yaptıktan sonra köylülerinde yardımıyla ambulans ile Başkale Devlet Hastanesine kaldırıldı. Hastaneye kaldırılan Koah hastası İsmail Elter adlı vatandaş ve yüksek ateşten dolayı rahatsızlanan 3 çocuk durumunun iyi olduğu belirtildi.





 

Haberin Fotoğraf Galerisi

  • Başkale’de 5 saat süren hasta kurtarma operasyonu
  • Başkale’de 5 saat süren hasta kurtarma operasyonu
Kaynak:Başkale Haber
Yorum Ekle

kod


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SAĞLIK