Başkale Belediyesi\'nden ‘Bir Oyun Bin Tebessüm’ Projesi

Haberi Paylaş

Tarih: 08 Ocak 2020 05:41

Başkale Belediyesi'nden ‘Bir Oyun Bin Tebessüm’ Projesi

Başkale Belediyesi Kültür Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından organize edilen 'Bir Oyun Bin Tebessüm' projesi kapsamında Kız Meslek Lisesi öğrencileri tarafından tiyatro gösterileri kırsal mahalle okullarında halinde sahneleniyor. Okul öncesi ve ilkokul öğrencilerine yönelik sahnelenen tiyatro gösterileri ile trafik kuralları hakkında farkındalık oluşturuluyor.

Başkale Belediyesi tarafından organize dilen ve Kız Meslek Lisesi öğrencileri tarafından tiyatro gösterileri kırsal mahalle okullarında halinde sahneleniyor.


Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Asım Solak’ın Eşi Esra Solak Hanımefendi ve Başkale Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler müdürlüğü ekipleri ile kız meslek lisesi öğrencileri ilçeye 20 km uzaklıkta bulunan Erek Mahallesi ilkokulunu ziyaret etti.


Öğrenciler tarafından büyük bir heyecanla karşılanırken, Tiyatro gösterileri kapsamında öğrencilere, trafik kuralları, saygı ve hoşgörü anlatıldı.Ekipler beraberinde götürdükleri yaş pastayı öğrencilerle birlikte kesti. Öğrenciler güzel vakit geçirirken, kendileri için hazırlanan çeşitli hediyeler verildi.


Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Asım Solak yaptığı açıklamada, öğrencileri hem eğlendirmeyi hem de trafik kurallarını öğretmeyi amaçladıklarını söyledi.


Başkale Kız Meslek Lise 11. Sınıf Moda Tasarım Bölümü öğrencisi Rojin Başaran tiyatro gösterilerini severek yaptıklarını belirterek “Buradaki amacımız çocuklara trafik kullarını anlatmak. Kötülere değil de iyilere yöneltmek istiyoruz. Bunu yaparken de çocukları sevindirmek istiyoruz. Buraya geldiğimiz için çok mutluyuz. Tekrardan buraya uğramayı çok istiyoruz. “ifadelerini kullandı.


Başkale Kız Meslek Lise 11. Çocuk Gelişimi Bölümü öğrencisi Evin Atli da “Çocuk gelişimi bölümü öğrencisiyim. Yaptığımız bu etkinlikle çocuklara trafik kurallarını öğretmeyi amaçlıyoruz. Çünkü trafik kuralları hayatımızı etkiliyor. Çocuklar bu gösterimizle trafik kurallarını öğrenmiş oluyor” dedi.

 

Kaynak:Başkale Haber
Yorum Ekle

kod


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

EĞİTİM