Başkale’den Kütahya’daki Kardeş Okula Sevgi Mektubu

Haberi Paylaş

Tarih: 03 Ocak 2020 08:00

Başkale’den Kütahya’daki Kardeş Okula Sevgi Mektubu

Van'ın Başkale İlçesinde Merkez Başkale İlkokulu öğrencileri, kardeş okul Kütahya Şaphane İlköğretim Okulu öğrencilerinden gelen mektuba cevap yazdılar.

31 Aralık 2019 Salı günü, sınıfta kardeş okuldaki arkadaşlarından gelen mektupları heyecanla açıp okudu. Duygu dolu anlar yaşadılar. 

Gelen mektupları büyük bir heyecan ve özenle cevaplayan öğrenciler, daha sonra da öğretmenleri ile birlikte postaneye giderek yazdıkları mektupları kendi elleriyle postaya verdiler. 


Hem postanelerin işleyişi hakkında bilgi sahibi oldular, hem de Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Asım Solak'ın da eski görev yeri olan Şaphane ilçesindeki arkadaşlarına yazdıkları mektupların yolculuğunu başlattılar.


3. sınıf öğrencisi İshak Bayer, mektup arkadaşının yazdıklarını sevinçle okudu. Mektuplaşmanın güzel bir etkinlik olduğunu dile getiren Bayer, "Mektubun anlamı arkadaşlarımızı tanımak. PTT aracılığıyla Şaphanedeki arkadaşlarımıza mektup gönderdik. Onlar da bize mektup gönderdiler. Bu sayede tanımadığımız kişilerle arkadaşlık kurduk. Mektuplaşmaya devam edeceğim." ifadesini kullandı.


3. sınıfta okuyan Evin Kaplaner  de “Bana mektup göndermişler ben çok mutlu oldum. Bende onlara gönderdim” şeklinde konuştu. 


Okul Müdürü Ramazan Kızıltaş da Şaphane’den gelen mektupların hem kendilerini hem de öğrencileri çok mutlu ettiğini belirterek, “Şaphane ilkokulunun bizlere yapmış olduğu davet teklifi için çok teşekkür ediyor, bizler de onları Başkale’de misafir etmeyi çok isteriz. Mektup kardeşliğimizin devam etmesi dileğiyle ”dedi. 

Kaynak:Başkale Haber
Yorum Ekle

kod


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

EĞİTİM