Başkale’de ‘Güven Kantini’ Dönemi Başladı

Haberi Paylaş

Tarih: 30 Aralık 2019 07:21

Başkale’de ‘Güven Kantini’ Dönemi Başladı

Merkez Başkale İlkokulu'nda başlatılan “Güven Kantini” uygulaması kapsamında öğrenciler aldıklarının ücretini kumbaraya bırakıp ayrılıyor. Uygulama, ilk günden bu yana kumbara açık vermeden başarıyla devam ediyor.

Başkale ilçesindeki bir okulda öğrencilere dürüstlük ve güven duygularını aşılamak amacıyla başlatılan “Güven Kantini” uygulaması başarıyla sürdürülüyor.


Merkez Başkale İlkokulu’nda, eğitim öğretim yılının başında okul yönetimince “Güven Kantini” adıyla kantin uygulamasının hayata geçirilmesi kararlaştırıldı. 


Bu kapsamda kantinden alışveriş yapan öğrenciler, aldıklarının ücretini kumbaraya bırakıp ayrılıyor. Uygulama, ilk günden bu yana kumbara açık vermeden başarıyla devam ediyor.


Okul müdür yardımcısı Hande Güllü Gözaçan, yaptığı açıklamada, öğrencilerinin uygulamaya oldukça güzel adapte olduğunu söyledi. Gözaçan, “Bu okulumuzda öğrencilerimizin temel ihtiyaçlarını karşılamaları için biz bir stant kurduk.  Bu standımızın adını da güven kantini koyduk. Öğrencilerimizin sorumluluk bilincini, dürüstlük değerini ve aynı zamanda tutumluluk değerini kazanması amacıyla belirlediğimiz ihtiyaç malzemelerini koyarak belirlediğimiz tutardaki parayı kumbaraya atıyorlar. Kumbaradaki parayı her gün tutanak halinde topluyoruz. Topladığımız parayı okul aile birliği ile beraber okulumuzun ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Böylece okulumuz kendi ihtiyaçlarını öğrencilerimiz ve ailelerimiz sayesinde gidermiş oluyor. Bu güzel bir proje oldu. Çocuklarımız hem sorumlu hem de tutumlu olma yolunda ilerliyorlar.  ” diye konuştu. 


Okul öğrencilerden Azra Nur Kılınç da müdürleri ve öğretmenlerinin kendilerine güvenmesinin gurur verici olduğunu dile getirerek, “öğretmenlerimizin temin ettikleri eşyaları alıyoruz. Parasını da kumbaraya atıyoruz. Böyle sorumluluk sahibi oluyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Fotoğraf Galerisi

  • Başkale’de ‘Güven Kantini’ Dönemi Başladı
  • Başkale’de ‘Güven Kantini’ Dönemi Başladı
Kaynak:Başkale Haber
Yorum Ekle

kod


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

EĞİTİM