Başkale Ziraat Odası ilçede başlattığı Organik Tarım Eğitimi Projesi kapsamında Başkale İmam Hatip Ortaokulu 5/B sınıfı öğrencilerine Başkale Ziraat Odası Başkanı Rahmi Aşkan, Başkale Ziraat Odası Tarım Danışmanlarından Sema Bayar ve Tamer Gür tarafından uygulamalı Organik Mantar yetiştiriciliği ve seracılık konuları hakkında öğrenciler sahaya çıkarılarak Organik Tarım eğitimi verildi.
Başkale ilçesine bağlı Yeni Mahalle’de Seracılık Üretimi yapan Ümit Tayfun’un üretim yerleri incelenerek üreticilerin bu üretime ne zaman ve nasıl başladığı konusunda bilgi alan öğrenciler Organik üretim sahasını gezdiler.
Üretim sahasında hayvan gübresi kullanımı hayvancılık ve çiftçilik döngüsü konularında incelemeler yapıldı.
Tarımda kullanılan sentetik ilaç ve kimyevi gübreler doğal çevre üzerinde ki olumsuz etkileri anlatıldı.
Eğitime katılan Tepebaşı İmam Hatip Ortaokulu Müdür Yardımcısı Gökhan Yıldırak yapılan eğitimden ve uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Tepebaşı İmam Hatip Ortaokulu 5/B sınıfı öğrencileri pankart açarak ziraat odasına teşekkür ettiler.
Seracılık yapan Ümit Teyfun, bu işe hobi olarak başladığını ve gelecek yıl daha büyük bir yerde yapacağını belirterek, “Salatalık, Domates ve biber ekmiştik. Seranın verimini aldık. Bu küçük yerden yaklaşık 200 kilo ürün aldık. Bilgimiz ve İmkanlarımız kısıtlı olmasına rağmen ürün aldık. Gelecek yıl daha da güzel olacak” dedi.
Ziraat Odası Başkanı Rahmi Aşkan organik tarım yapan çiftçilere destek vereceklerini belirterek “Biz de Ziraat odası olarak çiftçi kardeşlerimizin yanındayız. Bu küçük yerde başlayan üretimin daha geniş alanlara ve ilçemizde diğer çiftçilere örnek olması için çalışacağız. Başkale’yi tarımda Türkiye’ye tanıtacağız.” dedi.