Başkale Yarı Olimpik Yüzme Havuzu Bitme Aşamasına Geldi

Haberi Paylaş

Tarih: 06 Eylül 2019 09:07

Başkale Yarı Olimpik Yüzme Havuzu Bitme Aşamasına Geldi

Başkale Belediyesi tarafından yapılan Yarı Olimpik Yüzme havuzunun inşaat çalışmaları bitme aşamasına geldi, halkın hizmetine sunulması için gün sayıyor.

Başkale Belediyesi tarafından yüzme sporunu desteklemek amacıyla sportif alandaki dev yatırımlarından biri olan Başkale Yarı Olimpik Yüzme Havuzunun inşaat çalışmaları bitme aşamasına geldi. Halkın hizmetine sunulması için gün sayıyor.


Başkaleli gençler ve çocukların yüzme öğrenmesine destek amaçlı Belediye ilçenin Van'ı, Hakkâri’yi, Yüksekova’yı bölgesel, ulusal ve uluslararası turnuvalarda başarıyla temsil edecek yeni sporcuların yetişmesi için yatırımlar yapıyor.


İlçe halkının yoğun talepleri doğrultusunda yapımına başlanan Başkale Yarı Olimpik Yüzme Havuzunun inşaatı bitme aşamasına geldi.


Başkale’de yüzme sporcularının yetişmesine ve çocukların yüzme öğrenmesine imkan sağlayacak tesisin bünyesinde, 25 metre 6 kulvar 1 yarı olimpik yüzme havuzu, 1 çocuk havuzu, 156 kişilik tribün, sauna, fitness center, yönetici odaları yer alıyor.


Tepebaşı Mahallesinde yer alan meyve bahçesi ve mesire alanının hemen yanında inşa edilen yüzme havuzu, ilçe için büyük bir cazibe merkezi haline gelecek. Van ve ilçeleri başta olmak üzere Hakkâri ve Yüksekova’dan da insanların gelip yüzme imkanı bulabileceği tesis, 3 bin 200 metrekare olan üzerinde yapılıyor.

Kaynak:Başkale Haber Merkezi
Yorum Ekle

kod


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

YEREL