Kışın göz kuruluğuna dikkat

Haberi Paylaş

Tarih: 29 Aralık 2018 19:06

Kışın göz kuruluğuna dikkat

Kış aylarının gelmesiyle birlikte soğuklar etkisini göstermeye başlarken, soğuklardan korunmak için kullandığımız ısıtıcılar gözlerimizi tehdit ediyor. Peki yüksek ısılarda çalıştırılan kalorifer, klima gibi ısıtıcıların göze olumsuz etkilerinden kendimizi nasıl koruyabiliriz?

Bugünlerde soğuklardan korunmak için çalıştırılan kalorifet ve klimalar göz kuruluğuna neden olurken, özellikle bu ısıtıcıları yüze doğru ayarlamamak gerekiyor.


Bu noktaya dikkat edilmemesi durumunda düşük nem nedeniyle; kuru bir cilt, çatlamış dudakların yanında kuru gözlerle mücadele etmek durumunda kalınıyor. Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Fatih Atmaca, “Kışın, soğuk havalarda nem oranı düşer. Kaşınan gözler, kışın sık görülen bir sorundur ve buna düşük nem sebep olur” diyor.


Dr. Öğr. Üyesi Atmaca, kışın gözlerimizin kurumaması için şunları tavsiye ediyor:

Soğuk dış hava ve ısıtılmış iç hava, genellikle diğer ortamlardan daha az neme sahiptir. Kışın çoğu insan soğukla savaşmak için evlerinde veya ofislerinde ısıyı açıyor. Sonunda da nem oranı iyice düşüyor. Bu da göz sağlığı için olumsuz sonuçlar doğuruyor. Isıtılmış yerlerde zaman geçiriyorsanız, havaya nem eklemek için bir nemlendirici kullanın.


5c20ee1d61361f1ee454ca18


Bolca sıvı tüketin. Vücudunuzu nemli tutmak gözlerinizdeki nemin korunmasına da yardımcı olur. Omega-3 alımınızı artırın.


“Isıyı doğrudan yüzünüze üfletmeyin çünkü bu, gözlerinizdeki nemi kurutur. Özellikle arabanızda, ısıtıcı deliklerini yüzünüze değil alt bedeninize doğru yönlendirin diyen Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Fatih Atmaca,


“Dışarıdayken, tozların ve rüzgarın gözlerinize girmesini engellemek için koruyucu gözlük veya siperliği olan bir şapka kullanın” dedi.


Kontakt lens kullanıyorsanız, lenslerinizi takarken ellerinizin temiz olduğundan emin olun. Soğuk havalarda gözleriniz daha da kuruduğundan, lensle temasta enfeksiyon ve kaşıntı riskini azaltmak için el hijyenine daha çok önem verin.


Kışın ara sıra kuruyan gözlerinizin en sonunda kuru göz hastalığına yakalanmaması için doktor muayenesini ihmal etmeyin.

Yorum Ekle

kod


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

SAĞLIK