Büyükşehirde Gündem Başkale Travertenleri

Haberi Paylaş

Tarih: 18 Temmuz 2019 14:47

Büyükşehirde Gündem Başkale Travertenleri

Kültür sanat ve turizm konularında hassas davranmaya özen gösteren Van Büyükşehir Belediye Meclisi, Haziran ayı toplantısındaki gündemine Başkale travertenlerini aldı.

Başkale travertenleri ve peribacaları eğitim kültür ve spor komisyonu meclis üyeleri Kemal Yıldırım ve Hatice Kiye tarafından meclis gündemine getirildi.


Hazırlanan komisyon raporu Van Büyükşehir meclisine sunuldu.

Eksikler ise şu şekilde sıralandı

1- Stabilize bakım (yetersiz yol)

2- Yol ayrımlarında levha eksikliği

3- Araç park sorunu

4- Patika yol yürüme sorunu

5- Travertenlerin temizlik sorunu

6- Travertenlerin kar ve sel suyu yolunun açılması

7- Dinlenme tesisi


TRAVERTENLERİ YAPMAK İÇİN GEÇ KALDIK!


Mecliste söz alan Başkale Belediyesi Başkanı Erkan Acar "Ulusal basında bugüne kadar sayfa sayfa gündem olan Travertenleri yeterince sahiplenmediğimizi düşünüyorum. Büyükşehir belediyesinin çalışma alanın da olan yere çok fazla da müdahale edemiyoruz. Bundan sonraki süreçte ivedi bir şekilde Büyükşehir belediyemizle birlikte başta yol sorunu olmak üzere ziyarete gelen insanların oturup dinleneceği, ihtiyaçlarını giderebileceği sosyal bir tesis inşa etmemiz gerekmektedir. Tüm Türkiye'nin gündeminde olan Dereiçi Mahallesi sınırları içerisinde yer alan 2 bin 400 metre rakımdaki travertenlere uzak kalmışız bunu bir an önce elimizi çabuk tutup tüm Türkiye ve dünyaya tanıtma seferberi başlatabiliriz diyerek sözlerini noktaladı.


Görüşlerin ardından komisyondan gelen Başkale Travertenlerin korunması ve eksiklerinin giderilmesi oy birliği ile kabul edildi.

 

 

Kaynak:Başkale Haber Merkezi
Yorum Ekle

kod


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

YEREL