Başkale Belediyesi Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Haberi Paylaş

Tarih: 28 Haziran 2019 08:35

Başkale Belediyesi Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Başkale Belediyesi Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Başkale Belediyesi ve Tüm Bel-Sen arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Yapılan toplu iş sözleşmesinde sözleşmeli ve kadrolu emekçilerin hakları iade edildi.

Yerel seçimlerden sonra ilk toplu iş sözleşmesi Başkale Belediyesi ile Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) arasından yapıldı.

Toplu iş sözleşmesini Başkale Belediye Eş Başkanları Şengül Polat ve Erkan Acar ile birlikte sendika yöneticileri imzaladı.  Yapılan iş sözleşmesiyle emekçilerin sosyal ve ekonomik hakları iade edildi.

TİS’de dikkat çekici bir diğer madde ise eşine şiddet uygulayanların aldığı ek ücretlerin eşine verilmesi maddesidir. Bu madde ile aile için şiddetin önüne geçilmesi hedefleniyor.

TİS’in bir başka önemli maddesinde ise 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde kadın personeller ve 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Engelli personeller izinli olacak.

İmza törenin ardından açıklama yapan Belediye Başkanı Erkan Acar “Biz de siyasetimiz gereği her zaman emekten yana emekçinin yanında olduk. En zor zamanlarda bile artık emekçi kardeşlerimizi yalnız bırakmayacağız. Umarım Biz ve sendikalar geçmişten büyük dersler çıkartırız. Yeni sözleşmemiz tüm sendika üyelerimize hayırlı olsun.” dedi.

Tüm Bel Sen Şube Başkanı Şükrü Kaçıcı da belediye başkanının ve belediye emekçilerinin bu sözleşmeye duyarlılık göstermelerinden dolayı teşekkür ettiklerini ifade etti.

 

 

Haberin Fotoğraf Galerisi

  • Başkale Belediyesi Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı
Kaynak:Başkale Haber Merkezi
Yorum Ekle

kod


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

YEREL