Yarı Olimpik Yüzme Havuzu İnşaatı Sürüyor

Haberi Paylaş

Tarih: 28 Haziran 2019 15:01

Yarı Olimpik Yüzme Havuzu İnşaatı Sürüyor

Yarı Olimpik Yüzme Havuzu İnşaatı Sürüyor

Başkale Belediyesince yüzme sporunu desteklemek amacıyla sportif alandaki dev yatırımlarından biri olan Başkale Yarı Olimpik Yüzme Havuzunun inşaat çalışmaları devam ediyor.

 

Doğal ve tarihi güzellikleri Van’da önemli bir ilçe olan Başkale, genç nüfusuyla pek çok alanda olduğu gibi sportif alanda da büyük bir potansiyeli bünyesinde barındırıyor.

 

Başkaleli gençler ve çocukların yüzme öğrenmesine destek amaçlı Başkale Belediyesi, ilçemizi, Van'ı, Hakkâri’yi, Yüksekova’yı bölgesel, ulusal ve uluslararası turnuvalarda başarıyla temsil edecek yeni sporcuların yetişmesi için yatırımlar yapıyor.

 

İlçe halkının yoğun talepleri doğrultusunda yapımına başlanan Başkale Yarı Olimpik Yüzme Havuzunun inşaatı hızla yükseldi.

 

Başkale’de yüzme sporcularının yetişmesine ve çocukların yüzme öğrenmesine imkan sağlayacak tesisin bünyesinde, 25 metre 6 kulvar 1 yarı olimpik yüzme havuzu, 1 çocuk havuzu, 156 kişilik tribün, sauna, fitness center, yönetici odaları yer alıyor.

 

Tepebaşı Mahallesi’nde yer alan meyve bahçesi ve mesire alanının hemen yanında inşa edilen yüzme havuzu, ilçe için büyük bir cazibe merkezi haline gelecek. Van ve ilçeleri başta olmak üzere Hakkâri ve Yüksekova’dan da insanların gelip yüzme imkânı bulabileceği tesis, 3 bin 200 metrekare olan üzerinde yapılıyor.

 

 

Haberin Fotoğraf Galerisi

  • Yarı Olimpik Yüzme Havuzu İnşaatı Sürüyor
  • Yarı Olimpik Yüzme Havuzu İnşaatı Sürüyor
Kaynak:Başkale Haber Merkezi
Yorum Ekle

kod


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

DİĞER