Başkale’de 100 Yıllık Çeşme İçin Çalışmalar Başladı

Haberi Paylaş

Tarih: 18 Haziran 2019 08:22

Başkale’de 100 Yıllık Çeşme İçin Çalışmalar Başladı

Başkale Belediyesi, 100 yıllık tarihi çeşmeyi yeniden inşa ediyor, çeşme akar durumda hizmet verir hale getirilecek.

Başkale Belediyesi başlattığı çalışma ile Hafiziye mahallesinde bulunan ve kullanılamaz halde bulunan tarihi çeşme yeniden inşa edilerek, akar durumda hizmet verir hale getirilecek.


İlçede vatandaşların daha önce su ihtiyacının büyük bir ihtiyacını karşıladığı ve kullanılamaz halde bulunan 100 yıllık tarihi çeşmede çalışmalar başladı. Başkale Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, çeşmenin sorunlarını çözerek yapılacak çalışma ile modern bir görünüme kavuşturulması için çalışmalara başladı.


Yıpranmış, zamanla tahrip olmuş, aslı zarar görmüş halde olan tarihî çeşmenin günümüze tekrar kazandırmak için başlatılan projenin kısa sürede tamamlanmasının planlandığı ifade edildi. Çalışmanın tamamlanmasıyla, tarihi çeşme akar durumda hizmet verir hale getirilerek, Başkale halkının hizmetine sunulacak.


Mahallede ikamet eden Yaşar Akkoyun, Başkale’de Arap Hamit’in çeşmesi olarak bilinen ve belediyenin tarihi çeşmeyi yeniden inşa etmesi sevindirici olduğunu söyledi.


Akkoyun, “100 yıldır bu çeşme vardı. Babalarımız ve dedelerimizden bizlere kaldı. Maalesef şuan kullanılamaz halde. Çeşme olduğu da belli olmuyor. Belediyenin yeniden bu çeşmeyi kullanır hale getirmesini büyük bir heyecanla bekliyoruz. Eski zamanlardaki gibi çeşmeden herkes su içebilecek. Bazen başında oturur sohbet ederiz. İlçemiz ve mahallemiz için güzel bir çalışma olacak” dedi.

 

 

 

 

Haberin Fotoğraf Galerisi

  • Başkale’de 100 Yıllık Çeşme İçin Çalışmalar Başladı
  • Başkale’de 100 Yıllık Çeşme İçin Çalışmalar Başladı
Kaynak:Başkale Haber Merkezi
Yorum Ekle

kod


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

YEREL