Başkale Kaymakamlığı’nda Ramazan’da Dar Gelirli Ailelere Yardım

Haberi Paylaş

Tarih: 27 Mayıs 2019 14:18

Başkale Kaymakamlığı’nda Ramazan’da Dar Gelirli Ailelere Yardım

Başkale Kaymakamlığı, gerçekleştirdiği sosyal yardımlarla ihtiyaç sahibi ailelere destek olmaya devam ediyor. Başkale Kaymakamlığı bu yıl ramazan ayı dolayısıyla 1435 dar gelirli aileye ayni ve nakdi yardımda bulunuyor.

Gerçekleştirdiği sosyal yardımlarla vatandaşların dertlerine derman olan Başkale Kaymakamlığı, yaptığı gıda yardımlarıyla da dar gelirli ailelerin yüzlerindeki tebessüm, evlerindeki huzura vesile olmaya devam ediyor.


Başkale Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYDV) başkanlığı tarafından hayata geçirilen “Sosyal Market” projesi ile düzenli olarak vatandaşların gıda ve giysi yardımlarının yanı sıra Ramazan ayı dolayısıyla 750 aileye içerisinde temel gıda malzemeleri ve temizlik ürünlerinin bulunduğu Ramazan paketi yardımı yapılıyor.


Yine ramazan ayı dolayısıyla 685 yardıma muhtaç aileye de nakdi para yardımında bulundu.


Başkale SYDV verilerine göre ilçede yoksulluk sınırı altında yaşayan ve uzman ekiplerle belirli kriterler değerlendirildikten sonra yardıma muhtaç olduğu belirlenen ailelere, paketler, büyük bir özen ile belirli periyotlar halinde dağıtılıyor.


Yardımlar, Başkale’nin merkez ve kırsal mahallelerinin tamamında yaşayan dar gelirli, mağdur durumdaki ailelere, yaşlı ve kimsesiz kişilere, engelli vatandaş ve ailelerine ekipler vasıtasıyla dağıtılıyor.


Her eve içinde çaydan sabuna, reçelden peynire kadar pek çok malzeme bulunan yardım kolileri Ramazan bayramı öncesinde Giysi Yardım merkezlerinden de ihtiyaç sahibi aileler kıyafet yardımından yararlanabilecekler.


Yapılan yardımlarla ilgi açıklama yapan Başkale Kaymakamı Asım Solak, “Ramazan ayı maneviyatın güçlü olduğu bir ay. Vatandaşlarımıza her alanda yardımcı olmaya gayret ediyoruz. İlçemizde yaşayan yoksul, kimsesiz, dul ve yetim ihtiyaç sahibi ailelere ayni ve nakdi yardımlar yapıyoruz. Devletimiz ve bizler her zaman vatandaşlarımızın yanındayız.” Dedi.

 

 

 

 

Kaynak:Başkale Haber Merkezi
Yorum Ekle

kod


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

YEREL