Başkale \'nin Pamukkale’si ilgi bekliyor

Haberi Paylaş

Tarih: 22 Mayıs 2019 01:51

Başkale 'nin Pamukkale’si ilgi bekliyor

Başkale 'nin Pamukkale’si ilgi bekliyor

Başkale ilçesinde bulunan ve Pamukkale’yi andıran görüntüsüyle yerli ve yabancı turist bekliyor.

Başkale ilçesinde bulunan ve Pamukkale'yi andıran doğa harikası travertenler, görenleri şaşırtıyor. Henüz çok fazla bilinmese de travertenlerin bulunduğu Dereiçi Mahallesi'nde yaşayanlar buranın da Pamukkale gibi hak ettiği ilgiyi görmesini istiyor.

Başkale'ye 30 kilometre uzaklıktaki Dereiçi Mahallesi'nde bulunan travertenler Denizli'nin Pamukkale ilçesindeki doğal oluşumlara benzerliğiyle dikkat çekiyor.

Denizli'deki Pamukkale travertenleri kadar geniş bir alana dağılmayan Başkale travertenleri, güvenlik nedeniyle yıllarca kaderine terk edildi. Travertenler suyunun zamanla yer değiştirmesi ve azalması sebebiyle kısmen kuruyor. Çok fazla bilinmese de havaların ısınmasıyla birlikte travertenleri görmek ve burada fotoğraf çektirmek isteyen turistler 30 kilometrelik stabilize yolu aşarak bu doğa harikası yeri görmeye geliyor.

Sabırsızlıkla  Beklediğimiz  Bir  Şeydi

Dereiçi Mahallesi'nde yaşayan Abdurrahman Kaya, travertenlerin Başkale'de olduğunu duyanların mahalleye geldiğini söyledi. Travertenlerin tanıtılması için yetkililerden destek beklediklerini belirten Kaya, Burası sonradan keşfedildi. Daha önce buralara ne gelen vardı ne giden. Son zamanlarda basında çıkan haberlerle birlikte insanlar burayı merak edip geliyor. Bu da bizi çok heyecanlandırıyor. Aslında hasretle beklediğimiz ama görmediğimiz bir şeydi. Umarım bu heyecanımız devam eder. Öncelikli sorunumuz yoldur. Yolumuz yapılıp, güzel tanıtılırsa eminim buraya daha yoğun ilgi olur Van Turizmine büyük katkı sağlar dedi.

Haberin Fotoğraf Galerisi

  • Başkale 'nin Pamukkale’si ilgi bekliyor
Kaynak:Başkale Haber Merkezi
Yorum Ekle

kod


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

EKONOMİ