Gürpınar\'da \"Norduz Sofrası\" açıldı

Haberi Paylaş

Tarih: 06 Mayıs 2019 07:30

Gürpınar'da "Norduz Sofrası" açıldı

Gürpınar'da "Norduz Sofrası" açıldı

Van'ın Gürpınar ilçesinde yöreye has Norduz koyununun etinden hazırlanan yemeklerin tanıtımı ve satışının yapıldığı "Norduz Sofrası" hizmete girdi.

Gürpınar Kaymakamı Osman Doğramacı'nın İçişleri Bakanlığınca belediye başkan vekili olarak görevlendirildiği dönemde hazırladığı projeyle oluşturulan "Norduz Sofrası" Gürpark Millet Bahçesinde açıldı.

Toplam 115 bin dönüm üzerine kurulan ve bölgenin en büyük ve ilk tematik millet parkı olan Gürpark, içinde barındırdığı sayısız aktivite alanı, Norduz Sofrası gibi bir lezzet durağı ve birçok yönüyle hem ilçenin hem de Vanlıların tercih ettiği yaşam alanına dönüştü.

Gürpınar Kaymakamı Osman Doğramacı, Norduz Sofrası'nın sadece Van için değil Türkiye'de ilk defa bir sofra niteliğindeki restoran olacağını söyledi.

"Norduz bölgesinden topladığımız birbirinden lezzetlerle bir sofra inşa ettik" diyen Doğramacı, şunları kaydetti:

"Bu soframız 6 ay önce başvurarak tescilli bir sofra halline gelmiştir. Norduz Sofrası, sadece Gürpınar'ı değil Van'ı da içine alacak gastronomi destinasyonu olacaktır. Biz bu turizm hareketliliğine Gürpınar'ı ve Van'ı katma gayreti içerisindeyiz. Bizim lezzetlerimizi dünyanın başka bir yerinde hiç kimsenin tatma şansı yok. Bu konuda iddialıyız. Ayrıca burası bir sosyal sorumluluk projesi kapsamındadır. Soframızda kazancın üçte ikisi yeniden eğitime dönüyor. Bu çok önemli bir şey. Her harcadığınız bir liranın 60 kuruşu eğitime geri dönüyor. Biz bütün eğitimi destekleyenlere aynı zamanda hem eğlenmeye hem de dinlenmeye hem de bu lezzeti tatmaya çağırıyoruz." 

Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış da Norduz Sofrası'nda aynı zamanda Van'ın tanıtımının yapıldığını ifade etti.

Norduz Sofrasının en önemli özelliğinin eğitime katkı sunması olduğunu kaydeden Tanış, şöyle dedi:

"Burada hem kültürel ve turizm faaliyetlerinde bulunurken aynı zamanda eğitime katkı sunma imkanı buluyorsunuz. Tesisin çok ciddi atak yapacağına inanıyoruz. Bu konuda iddialıyız. Aynı zamanda Gürpınar'ın diğer tarihi ve turistik yerlerinin tanıtımına da katkı sunacaktır. Burada at binicilik yerimiz var. Orada çocuklar eğlenirken aileleri güzelce vakit geçirme imkanı bulacaklar. Bununla birlikte ata sporu okçuluğun yeniden gündeme gelmesini bu merkezle sağlamış olacağız."

Norduz Sofrasının açılışına AK Parti Van Milletvekilleri Abdulahat Arvas ve İrfan Kartal, AK Parti İl Başkanı Kayhan Türmenoğlu, il yönetim kurulu üyeleri ve vatandaşlar da katıldı.

 

Haberin Fotoğraf Galerisi

  • Gürpınar'da "Norduz Sofrası" açıldı
Kaynak:Başkale Haber Merkezi
Yorum Ekle

kod


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

YEREL