Başkale’nin “Muhammed Ali’sinin” hedefi dünya şampiyonluğu

Haberi Paylaş

Tarih: 05 Ekim 2024 10:41

Başkale’nin “Muhammed Ali’sinin” hedefi dünya şampiyonluğu

Bitlis’te düzenlenen Türkiye Muaythai Şampiyonası'nda ikincilik elde eden 11 yaşındaki Minik sporcu Muhammet Bekir Uyumaz, şimdi de Tayland’da yapılacak Muay Thai Şampiyonasında dünya şampiyonu olma hedefiyle 2400 rakımda antrenmanlarda ter döküyor.

Van Başkale Cumhuriyet Ortaokulu 6. Sınıf öğrencisi olan Muhammed Bekir Uyumaz, 6 yaşındayken başladığı muaythai sporunda kısa sürede büyük başarılar elde etti.

Daha önce Van Şampiyon olan ve Bitlis’te düzenlenen Türkiye Şampiyonasında ikinci olup gümüş madalya alan Muhammed Bekir Uyumaz, Tayland’da düzenlenecek Dünya Muaythai Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil etme hakkı kazandı.

Van’a 120 Kilometre uzaklıkta bulunan Başkale ilçesinde 2400 rakımda antrenman yapan ve haftada 3 gün Van Yüzüncü yıl Üniversitesine gidip Muaythai Milli Takımı Antrenörü Sinan Ağlar gözetiminde antrenman yapan Muhammed Bekir Uyumaz, Tayland'daki şampiyonada kürsünün zirvesine çıkarak Türk bayrağını gönderde dalgalandırmak istiyor.

"6 yaşında boks ve Muaythai sporu yapıyorum"

Muhammed Bekir Uyumaz, 6 yaşında boks sporuna başladığını söyledi.

Uyumaz"11 yaşındayım. Muaythai sporunu 6 yaşından beridir yapıyorum. Aynı zamanda kik boks ve boks sporlarını da yapıyorum. Bitlis’teki Türkiye şampiyonasında ikinci oludum vana gümüş madalyayla döndüm. Tayland’da yapılacak dünya şampiyonasında ülkemi en güzel şekilde temsil edip dünya şampiyonu olmak istiyorum. Hedefim Dünya Şampiyonu ve olimpiyat şampiyonu olmak. Sporu bütün herkese tavsiye etmek istiyorum" diye konuştu.

"Bekir çok yetenekli bir sporcu"

Muaythai Milli Takımı Antrenörü Sinan Ağlar ise Muhammed Bekir Uyumaz’ın başarılarıyla gururlandıklarını dile getirdi.

Uyumaz’ın Tayland’da İstiklal Marşımızı okutacağını dile getiren Ağlar, sporcusundaki bu fizik gücü ve azmi daha ilk yıllarda keşfettiğini kaydetti.

Uyumaz’ı haftanın 3 günü çift idmanla Dünya Şampiyonası'na hazırladıklarını aktaran Ağlar, "Kendisi Başkale’den yanımıza geliyor. Haftanın 3 günü istikrarlı bir şekilde devam ediyor. Bekir’i dünya şampiyonu yapacağız inşallah İstiklal Marşımızı Tayland’da okutacağına inancımız tamdır. İstikrarlı bir çocuk.  Devamlı maçlara geliyor dayanıklı bir çocuk bu sporlar için yaratılmış. Bu spor disiplin isteyen bir spor belli bir kuralı var. Bu sporu yapan çocuklar her alanda başarılı oluyor. Bu sporu herkese tavsiye ediyorum. " değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Başkale Haber
Yorum Ekle

kod


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

YEREL