Başkale’de“Türkiye-İran sınır güvenliği” toplantısı Yapıldı

Haberi Paylaş

Tarih: 28 Ağustos 2024 08:52

Başkale’de“Türkiye-İran sınır güvenliği” toplantısı Yapıldı

Başkale’de“Türkiye-İran sınır güvenliği” toplantısı Yapıldı

14 Mart 1937 Tarihli Tahran Anlaşmasının 5. Maddesi gereğince İran İslam Cumhuriyeti ile planlanan Sınır Güvenlik Toplantısı Başkale de yapıldı.

Başkale Kaymakamı Muhammet Serdar Erdoğan başkanlığındaki heyetle İranlı yetkililer arasında "Türkiye İran Sınır Güvenliği" toplantısı yapıldı.

Salmas'a bağlı Sinci Şehri Hudut Komiseri Yarbay Tohid İbadi ve beraberindeki heyet, sınır güvenliği toplantısına katılmak üzere karayoluyla Türkiye'ye giriş yaptı.

İran heyetini Başkale Kaymakamı Muhammet Serdar Erdoğan ve beraberindeki heyet karşıladı.

Başkale Kaymakamlığı toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda, iki ülke için sınır güvenliği ve önemli konular ele alındı.


İran heyetini ağırlayan Kaymakam Muhammet Serdar Erdoğan, duyduğu memnuniyeti dile getirerek, sınır güvenliği için önemli konuların görüşüldüğü Toplantıda Sınır Güvenliği başta olmak üzere Sınır İşlemleri, Gelincik Sınır kapısı, Ekonomi İş Birliği ve Kültürel konular ele alındı

 

İran heyeti, Türkiye Cumhuriyeti topraklarına ayak bastıkları andan itibaren duydukları güven ve kendilerine gösterilen yakın ilgiden dolayı teşekkür etti.

Haberin Fotoğraf Galerisi

  • Başkale’de“Türkiye-İran sınır güvenliği” toplantısı Yapıldı
Kaynak:Başkale haber
Yorum Ekle

kod


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

YEREL