Başkale Mal Müdürlüğü Kapanıyor mu

Haberi Paylaş

Tarih: 07 Ağustos 2024 07:16

Başkale Mal Müdürlüğü Kapanıyor mu

Başkale Mal Müdürlüğü Kapanıyor mu

Başkale Mal Müdürlüğü Kapanıyor mu Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın tasarruf tedbirleri kapsamında yaptığı açıklamada Türkiye genelinde 300 Mal Müdürlüğü’nün kapanacağı belirtildi. Bunlardan biri de Başkale Mal Müdürlüğümü Acaba.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, tasarruf tedbirleri kapsamında ilk aşamada 100, ikinci aşamada da 200 Mal Müdürlüğü’nün kapatılacağını belirtmesinin ardından Van genelinde Acaba kaç ilçede Mal Müdürlüğü’nün 1Eylül 2024 tarihi itibariyle kapanacağı merak oldu.

 

Merkez tepebaşı Mahalle muhtarı Nazmi Arık Yaptığı Açıklamada Kapatılacak olan Mal Müdürlüğünde sadece çalışan personele değil Başkaleli vatandaşlara ve ilçemizdeki diğer kurumlara da mağduriyet yaşatacak.

 

Başkale Mal Müdürlüğü’nün kapatılması nedeniyle vatandaşlar işlemlerini yaptırmak için Van iline gitmek zorunda kalacaklar. Kesilen cezaların sadece Mal Müdürlüklerine ödenmesi nedeniyle vatandaşlar zor durumda kalacak,15 gün içerisinde ödenmeyen cezalar faizli bir şekilde ödenmek zorunda olacak.

Vatandaşlar sadece cezalarda değil, mükelleflerin yer tespitti aylık beyannameleri vs gibi ödemeler de sorun yaşayacak, Önümüzdeki günlerde Açılacak olan Gelincik sınır kapısı açıldığında Tekrar gümrük saymanlık Müdürlüğünün açılması gerekecek ne gerek var ki mevcut olan müdürlüğümüzün devam etmesini istiyoruz ilçemiz Vana 116 km uzaklıkta ilçe zaten her şey den mahrum bırakılmış her gün göç var en azında mal müdürlüğümüz kapanmasın diyerek ilçede sadece vatandaşları değil kurumları da etkileyecek. 6. Hudut tugay komutanlığı Başkale Devlet Hastanesi ile ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü gibi kurumlar evrak işlemleri ya da maaş ödemeleri için Van illine gitmek zorunda kalacaklar bu da Vatandaşın ve kurumların daha çok mağdur olmasına sebeptir dedi.

Haberin Fotoğraf Galerisi

  • Başkale Mal Müdürlüğü Kapanıyor mu
Kaynak:Başkale haber
Yorum Ekle

kod


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

YEREL