Esenyamaç mahallesindeki Taşkın Koruma Tesisi tamamlandı

Haberi Paylaş

Tarih: 06 Mart 2024 00:15

Esenyamaç mahallesindeki Taşkın Koruma Tesisi tamamlandı

Esenyamaç mahallesindeki Taşkın Koruma Tesisi tamamlandı

Van’da gerçekleştirdiği önemli yatırımlarla bölgedeki su kaynaklarının sürdürülebilirliğini artırmaya devam eden. DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Başkale ilçesine bağlı Esenyamaç Mahallesi'nde tamamlanan taşkın koruma tesisi ile ilgili olarak, bölgedeki olası taşkın risklerinin etkili bir şekilde bertaraf edildiğini açıkladı.

Yapılan yatırımın, bölge halkının yaşam kalitesini yükseltmek, tarım alanlarını korumak ve çevresel dengeyi sağlamak adına büyük bir önem taşıdığını vurgulayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Esenyamaç Mahallesi taşkın koruma tesisi işinde, 4 adet yerinde dökme menfez, 2 adet tersip bendi, 2 adet ıslah sekisi, 1750 metre beton ağırlık duvar ve yapılan ağırlık duvarların üstüne toplam 1750 metre korkuluk yapılarak, tesisin 2023 yılı sonu itibariyle işletmeye hazır hale geldiğini söyledi.

 

DSİ Genel Müdürü Balta yaptığı açıklamada, projenin bölge halkının güvenliği, tarım faaliyetlerinin sürdürülebilirliği ve çevresel dengeye katkı sağlama amacını taşıdığını belirtti. Ayrıca, proje kapsamında gerçekleştirilen çalışmalarının bölgedeki su kaynaklarının etkin bir şekilde yönetilmesine ve bölge sakinlerinin yaşam kalitesinin artırılmasına katkı sağladığını vurguladı.

 

DSİ yatırımlarının kaynağını teşkil eden suyun, yaşamsal öneminin yanında tüm üretim süreçlerinin ana girdilerinden birini oluşturduğunu söyleyen Balta, ulaştığı her alanda adeta zincirleme bir reaksiyona sebep olan suyun, hem sektörel hem de sektörler arası hareketliliği tetiklediğini ifade etti.

 

Haberin Fotoğraf Galerisi

  • Esenyamaç mahallesindeki Taşkın Koruma Tesisi tamamlandı
Kaynak:Başkale haber
Yorum Ekle

kod


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

YEREL