Şahidimiz Anadolu oyunu Başkale de sahnelendi

Haberi Paylaş

Tarih: 21 Şubat 2024 00:30

Şahidimiz Anadolu oyunu Başkale de sahnelendi

Şahidimiz Anadolu oyunu Başkale de sahnelendi

Başkale Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü  tarafından sahnelenen 'Şahidimiz Anadolu' isimli tiyatro oyunu izleyiciyle buluştu.

 

Murat Kocacık tarafından yazılan ve yönetilen “Şahidimiz Anadolu” tiyatro oyunu; Murat Kocacık, Suat Tanır, Varis Sergez tarafından oynandı.Başkale belediyesi Konferans salonunda Tiyatrosunda 3 seans şeklinde düzenlenen oyun ücretsiz olarak sahnelendi.

 

Oyunun son seansını Kaymakam ve Belediye başkan vekilli Mustafa Çelik İlçe emniyet müdürü Sercan Haskan ilçe milli eğitim müdürü İsmet Samsa  Belediye başkan yardımcısı Ahmet Alkan kamu kurum yöneticileri çok sayıda vatandaş ve öğrencilerle birlikte izledi.1071 yılından günümüze kadar tarihte bir erdemler yolculuğunu konu alan oyun, her ne kadar Anadolu’da geçen hikayelerden oluşsa da sevgi, paylaşım ve insan olmak gibi evrensel değerlere de vurgu yapması sebebi ile izleyenlerin dikkatini çekti.

Alpaslan, Fatih Sultan Mehmet, Yunus Emre, Mevlana, Şems ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk gibi değerlerle insan olmanın, insan kalabilmenin en büyük zafer olduğunu anlatan oyun, birlik ve beraberliğin önemini de ele alan oyun Kaymakam ve belediye başkan vekillin verdiği hediye ile çekilen fotoğrafla son buldu.

 

 

Haberin Fotoğraf Galerisi

  • Şahidimiz Anadolu oyunu Başkale de sahnelendi
  • Şahidimiz Anadolu oyunu Başkale de sahnelendi
Kaynak:Başkale haber
Yorum Ekle

kod


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

YEREL