Büyükşehir’den işçilere yüzde 95 zam verdi.

Haberi Paylaş

Tarih: 31 Ocak 2024 00:21

Büyükşehir’den işçilere yüzde 95 zam verdi.

Büyükşehir’den işçilere yüzde 95 zam verdi.

Van Büyükşehir Belediyesi ile Hizmet İş Sendikası Van Şubesi arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Toplu iş sözleşmesi kapsamında işçilere ortalama yüzde 95 oranında zam yapıldı.

 

Van Valiliği’nde düzenlenen imza töreninde konuşan Van Valisi Ozan Balcı, sözleşmenin işçilere ve ailelerine hayırlı olmasını dileyerek her iki tarafa anlayış ve hoşgörülerinden ötürü teşekkür etti. 

Bir süredir devam eden görüşmelerin sonucunda komisyon kararıyla Van Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan MAVİKENT, BELVAN, VANSU ve kadrolu işçilere yönelik Hizmet İş Sendikası ile 3 yıllık toplu iş sözleşmesi imzalandı. Sözleşme ile memurlara uygulanan 6 aylık enflasyon farkı işçilere de uygulanacak.

 “İŞÇİLERİN EMEĞİNİN SONUNA KADAR VERİLMESİ GEREKİYOR”


Toplu iş sözleşmesi töreninde konuşan Van Valisi Ozan Balcı, “İşçi dostu bir Vali olarak söylüyorum, işçilerin emeğinin sonuna kadar verilmesi gerekiyor. Hem ahlak hem de vefa gereği bunu yapmalıyız.

Şehrimize hizmetlerin sunulmasında, ilimizin imarı, ihyası ve inşasında işçilerimiz yoğun emek veriyor. Kültürden kırsal hizmetlere, karla mücadeleden yol çalışmalarına kadar birçok çalışmada işçiler yer alıyor. Bu zamana kadar da işçilerimiz özveriyle çalışarak kentimizde birçok projeye imza attılar. Gönül isterdi ki işçilerimize daha çok verelim. Ama biliyorsunuz belediyenin bütçesi dengeli bir bütçe hem çalışanlarımıza hem de kentimize hizmet etmek zorundayız. Ama tüm bunlara rağmen işçilerimize yüzde 95 oranda zam yaptık. Biz burada aslında devlet ve millet adına hakem gibiyiz.


Devletin ve milletin parasını işçilerimizi de mağdur etmeden onlara veriyoruz. Çünkü işçilerimizin de aileleri, çocukları, öğrencileri ve bakmakla yükümlü olduğu kişiler var. Çünkü işçilerimiz mutlu olursa bizler de daha güzel işler daha güzel projeler üreteceğimize inanıyorum.

Bu çalışmada Genel Sekreterimize, VASKİ Genel Müdürümüze, Genel Sekreter Yardımcılarımıza, sendikacı arkadaşlarımıza ve emeği geçen tüm arkadaşlarımıza hayırlı olsun diyor, işçi arkadaşlarımızın yeni maaşlarının hayır ve mutluluk getirmesini diliyorum” dedi.


Hak-İş Hizmet-İş Şube Başkanı Fatih Akdeniz ise “Sözleşmemizin tüm işçi arkadaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Biz işçiler dün olduğu gibi bugün ve bundan sonra da kentimiz için canla başla çalışacağız. Sayın Valimize iyi niyetlerinden dolayı çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.


Yapılan konuşmaların ardından Büyükşehir Belediyesi adına Van Valisi Ozan Balcı ve Hizmet İş Sendikası adına Fatih Akdeniz, hazırlanan toplu iş sözleşmesini imzaladı. İmza törenine Van Valisi Ozan Balcı’nın yanı sıra, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Nihat Arpa, VASKİ Genel Müdürü Ülker Cem Kaplan, ilgili daire başkanları ve işçiler katıldı.

Haberin Fotoğraf Galerisi

  • Büyükşehir’den işçilere yüzde 95 zam verdi.
Kaynak:Başkale haber
Yorum Ekle

kod


BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

YEREL